hirdetés
hirdetés
hirdetés

Európa lemarad a világ mögött

Miközben a világ reklámipara 2,4 százalékkal nőtt a második negyedévben, az európai reklámpiac 3,8 százalékkal csökkent a Nielsen kutatása szerint.

hirdetés

A globális reklámpiac 2,4 százalékos növekedést ért el 2012 második negyedévében 2011 azonos időszakához képest. Európában azonban továbbra is recesszióban a reklámpiac, miután további 3,8 százalékkal csökkent ugyanebben az időszakban – írja  a Nielsen negyedéves Global Adview Pulse jelentésére hivatkozva a Brand Republic.

A megszokott trendek szerint e feltörekvő piacok továbbra is húzzák magával a globális reklámpiacot. A legnagyobb növekedést a közel-keleti és afrikai régió produkálta, 19,6 százalékot, miközben a latin-amerikai régió 4,9 százalékkal nőtt.

Európa a maga rossz teljesítményével az egyetlen olyan régió volt ebben a negyedévben, amely csökkenést produkált. A brit, a török és a norvég piacok által produkált bővülést alaposan lehúzta a görög, a holland és a portugál reklámpiac megzuhanása.

(forrás: Brand Republic/Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

Dobrosi Eszter utódja házon belülről érkezik.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés