hirdetés
hirdetés
hirdetés

Észleltük a hibát, változtatunk

A havi kampányok értékelése így nem mehet tovább, új formátum lesz.

hirdetés

Március 25-én megjelent a Hideg hónap, rossz kampányok című, az elmúlt hónap kampányait értékelő cikk. Ez a Kreatív Online idén indított sorozatának második része. (A januári reklámok értékelése itt olvasható).

A sorozat alapötlete az volt, hogy az elmúlt hónapban a tömegmédiában megjelent fontos és/vagy érdekes kampányokat mutatjuk be, és egy nagyon rövid villámértékelést is adunk a megjelenített kampányok mellé. Ezek nem részletes reklámelemzések - amelyek egyébként szintén vannak a Kreatívban, Kampányelemzés címen, havonta egyszer -, hanem első benyomásokat tartalmazó, szubjektív, befogadói visszajelzések. A szöveges értékelés mellett minden felsorolt kampány osztályzatot is kapott 1-10 közötti skálán. A cél az volt, hogy a reklámipar legfontosabb havi termésének jelentős részét értékeljük.

Mint minden új tartalomtípusnál, ennél is néhány hónap után eldöntjük, van-e értelme az adott formátumnak. Az első visszajelzések inkább negatívak. Ez önmagában még nem baj, nagyon sokszor fordult elő hasonló eset, az éles kritika sokszor vált ki ellenérzéseket, ettől függetlenül hiszünk benne, mert a szakma fejlődését szolgálja.

Ez a cikktípus viszont nem alkalmas arra, hogy értelmes szakmai érveket sorakoztasson fel egy-egy reklám mellett vagy ellen, műfajából adódóan csak arra jó, hogy a laikus néző szemével közelítsen a reklámokhoz, és ítéletet mondjon mindenféle magyarázat nélkül.

Ennek a formátumnak ezennel búcsút intünk. A reklám- és médiaszakma kreatívteljesítményét természetesen továbbra is bemutatjuk, és az értékelés módjára is kitalálunk más megoldásokat. Olyan formátumot keresünk, ami előre meghatározott szempontok szerint vizsgálja a reklámokat, hogy érthető legyen, mi alapján alkotunk véleményt.

Ettől még biztosan lesznek reklámkészítők, vagy marketingesek, akik sokat dolgoznak egy-egy kampányon, és belülről nyilván egészen másképp látják a végeredményt, mint mi kívülállók. Azt viszont ezerszeresen kiemeljük, hogy a reklámkritika, ahogy eddig sem, ezután sem azzal a céllal készül, hogy bántsunk alkotókat, hanem azért, hogy összességében jobb reklámok legyenek.

A reklámkészítés során előfordul, hogy valami elsőre jó ötletnek tűnik, de a megvalósítás során kiderül, hogy nem az. Ez a tartalomgyártás során is így van. Azt gondoltuk, ez a feldolgozási módszer jó lesz, nem lett az, ezért megállítjuk, csinálunk jobbat. Köszönjük a visszajelzéseket, máskor se tartsa magában senki, amit gondol.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés