hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elvették a TBWA\Paris cannes-i bronzát

Visszavették a cannes-i bronzot a TBWA\Paris ügynökségtől, miután kiderült, hogy a print kategóriában díjazott, az Amnesty Europe-nak készített munka Cannes előtt nem is jelent meg újságban. Ez nem az első eset idén: egy produkciós cég a maga szakállára forgatott reklámfilmmel, az ügyfél tudta nélkül nyert.
hirdetés

Visszavonta a TBWA Paris-nak nyomtatott kategóriában ítélt aranyat a Cannes Lions reklámfesztivál vezetése: a díjazott munkák kapcsán kialakult vita után vizsgálatot indítottak, amely kiderítette, hogy a munka 2007 márciusa és 2008 áprilisa között nem jelent meg nyomtatásban, így nem teljesítette a nevezési feltételt.

A közlemény szerint az ügynökség elfogadta a döntést. Csak a print kategóriában emellett 3 aranya és 4 bronza maradt a TBWA párizsi irodájának, az aranyakat a különböző Henkel-termékeknek készített munkákkal nyerték, a bronzok ugyanezen termékek hirdetéseiért, illetve egy AIDS-figyelemfelkeltő kampányért jártak.

Ez nem az első zűrös ügy a 2008-as fesztivál után: korábban az Epoch nevű produkciós cégről derült ki, hogy a bronzot érdemelt, a JC Penney áruházláncnak készített szpot az ügyfél és az ügynökség, a Saatchi&Saatchi New York tudta nélkül készült, ugyanakkor az ügynökség több volt munkatársának közreműködésével – ezt a bronzot is elvették.

A Cannes Lionsról írt helyszíni összefoglalónkat itt olvashatja.

A Kreatív szeptemberi számában egy átfogó cikkben foglalkozunk a kamugyanús reklámokkal.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A zsúfoltnak és zajosnak ígérkező 2020-as évben a lap szerint még fontosabb lesz a megbízható hírforrás.

Hagyományos sportreklámnak indul, de jön a csavar.

A Cinema City médiaértékesítési divíziója a Botrányt nézte ki az alkalomra.

Picasso Málagába, Monet Párizsba invitál egy magyar grafikus munkáin.

A demencia ritka formájával küzdött évek óta.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés