hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elmaradhat a Filmszemle

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz fordult a 42. Magyar Filmszemle ügyében a Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma. A szervezet ugyanis nem rendelkezik elegendő forrással a 2011-es szemle megrendezéséhez.

hirdetés

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma (MMKK) a jövő februári 42. Magyar Filmszemle megrendezése ügyében a Nemzeti Erőforrás Minisztériumához fordult - írja az alapítvány közleményében, miután a jövő évi keretüket 5,4 milliárdról 1,035 milliárdra csökkentették.

Az MMKA szerint a Magyarország 2011. első félévi, soros európai uniós elnökségére és a magyar filmkultúra érdekeire való tekintettel is fontos lenne megtartani a több mint 40 éve folyamatosan megrendezett eseményt, amely a közpénz támogatásával létrejött magyar filmalkotások bemutatását szolgálja.

A Népszabadság szerint az MMKA  5,4 milliárdról 1,035 milliárdra csökkentett 2011-es költségvetésben szereplő támogatásából félmilliárd azonnal elmegy a kereskedelmi bankoknak járó kamattartozásra, a fennmaradó félmilliárd pedig nem elég arra sem, hogy az alapítvány eleget tegyen minden törvényi kötelezettségének. A közalapítvány feladatai közé tartozik a magyar filmek külföldi fesztiválszerepléseinek finanszírozása a Filmunión keresztül, ennek a költsége önmagában meghaladja az évi 100 milliót. Emellett az MMKA fizeti a Magyar Mozgókép Mestere címekkel járó honoráriumokat, támogatja a filmterjesztést, a filmes oktatást, a szakkiadványokat, a filmszakma külföldi szervezetekben viselt tagságával járó díjakat, és mindezek mellett még évente átlagosan 150 millió forinttal támogatja a Magyar Filmszemle megrendezését.  

Hétfőn a szemléket rendező filmművészszövetség rendkívüli közgyűlésén a bojkott is szóba került, végül a jövő februári rendezvény megtartása mellett szavaztak. 

(forrás: Népszabadság )
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

De Bayer Zsolt fröcsögését és a Híradó sajátos szerkesztési gyakorlatát már nem büntette a Médiatanács.

Ezzel hívnák fel a figyelmet a korlátozások feloldása alkalmából, hogy élnek, és felkészültebbek, mint eddig bármikor.

A Blikk+Győző című formátumban a színész ismert emberekkel beszélget.

Indul az Art is Business Díj 2020, különböző kategóriákban jelölni és pályázni július 1. és szeptember 30. között lehet.

Az egyik Dreher Antalt, a másik egy söröskocsit ábrázol.

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.