hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egy reklámfilm, amitől rosszul lettünk

A siketek és hallássérült emberek nehéz sorosára hívja fel a figyelmet egy reklám. A szerkesztőséget megosztotta. Az olvasó mit gondol?

hirdetés
Kedves látogatónk! Ez a tartalom csak a Kreatív Online előfizetői számára elérhető, kérünk, a megtekintéséhez lépj be!
 
Ha nincs kéznél a jelszó, érdemes előkeresni, mert a jövőben az archívum mellett az exkluzív tartalmaknál is sűrűbben találkozhatsz majd vele. Az elofizetes@pphmedia.hu címen segítünk, ha nem került elő.
 
Ha nincs élő előfizetésetek, itt választhatjátok ki a számotokra megfelelő csomagot.
E-mail cím:
Jelszó:
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

Egy korábban visszahúzódóan kommuniláló német multi magyarországi leányával dolgoztak együtt egy évet. 

Nem elveszi a munkát, csak besegít, ha kell. 

Az 1997-ben kiadott, és azóta számtalan folytatást, no meg nemzetközi sikert maga mögött tudó Fallout című videojátékból készít sorozatot az Amazon.

Egy ősi japán démon miatt egy fiatal nő mindenkire halált hoz - le is csap a sztorira az indiai filmúthenger. 

Beleznai Márk  Agapé című vizsgafilmjét meghívták a 73. Cannes-i Filmfesztivál Cinéfondation válogatásába

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#

Vegyük sorra:

1. A kommunikációs sokkolás a közcélú reklámok adekvát technikája. Sőt e téren sokkal több megengedett, mint egyéb témákban (persze itt is kötelezően
betartandók a gyerekek és egyéb érzékeny szegmensek védelmére hozott szabályozások).

2. De a sokkolásnak közcélú üzenetben is csak akkor van értelme, ha célja is van. (pl. a kátrányos, kiboncolt tüdő, a rákos nyelv a cigis dobozon). Más kérdés,
hogy a sokkolás ritkán éri el a célját. Pl. kutatások szerint a dohányosok legyintenek az undorító fotókra, mondván, mit érdekli őket egy évtizedek múlva esetleg
bekövetkező baj. Valamiben meg kell halni - mondják.

3. A sokkoló motívum legyen adekvát a témához és a célcsoporthoz. A bontott csirke ilyetén bemutatása viszont inadekvát. A hallásvesztés tragikus dolog , de mégsem
nem azonos a brutális kivégzéssel, a halállal, a "kibelezett csirke érzéssel", ha lehet ilyenről beszélni egyáltalán. És egyáltalán nem illik a témából
következően jóérzésű, adakozó lelkületű célcsoporthoz. A bontott csirke használata itt egy modoros baromság. Nem kreativitás, hanem geg. Végzetesen szar geg. Ilyen
csirkét egyébként a piacokon tömegével látunk, tehát sem nem originális, sem nem megrázó, sem nem értelmes. Csak gagyi. És hatásvadász. De sajnos a Pampalini féle
eredménnyel.

4. Ilyen csirkemotívumot reklámokban - csirkereklámokban! - is látunk. Például: http://www.adsora.com/food/real-good-chicken-ads , vagy:
http://adsoftheworld.com/media/print/refisal_chicken , netán: http://www.stillad.com/mccormicks-your-food-will-get-prettier-2973.htm . Satöbbi. Az "ötlet": lerágott
csirkecsont.

Sommás véleményem: ez egy hatalmas kreatív puki. Ennyi munkát, pénzt, jó szándékot és miegymást így elcseszni...

hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés