Egy mobilapp is megmondja, ha szemüveg kell

Lassan tényleg nem lesz határa az okoseszközök fejlesztésének, és a mobilunk már nemcsak figyelmeztet majd az esedékes szűrővizsgálatokra, de el is végzi azt. A jövő hordozható, okostelefonra szerelt látásdiagnosztikai mikroszkópja a Kreatív Telenorral közös Next rovatában.

A technológiai lapok szerint az idei év egyik meghatározó trendje az okostelefonokra épülő egészségmegőrző és diagnosztizáló kiegészítők elterjedése lesz, amely nemcsak az otthonokba, de az olyan helyekre is elviszi a gyógyítás lehetőségét, ahol nincsenek elérhető közelségben egészségügyi intézmények. Nemrég itt a Kreatívon is írtunk például arról az okostelefonos felszerelésről, amely a jövőben hordozható mini laboratóriumként segíthet felismerni a daganatos megbetegedéseket, vagy arról a mobilra kötött okostapaszról, amely életmentő lehet az asztmás betegek számára. Most pedig itt a hír 2017 első biotechnológiai felfedezéséről, amely a CES technológiai szakkiállítás Év Innovátora díját is megkapta.

Az EyeQue csapata ugyanis összerakta a világ első otthoni látásellenőrző készülékét, amely az okostelefonra csatlakoztatva egy applikáció segítségével diagnosztizál. A Personal Vision Tracker minimikroszkópjába nézve mindössze a kijelzőn megjelenő piros és zöld sávot kell összeilleszteni egy plusz és egy mínusz gomb segítségével, amellyel pontosan azonosíthatók a szem fénytörési hibái, beleértve a rövid- vagy távollátás mértékét. Bár az alkalmazás az eredmény alapján még a dioptria számát is meghatározza, amellyel a netről még szemüveg is rendelhető, az EyeQue nem váltja ki teljes egészében a szakorvosi vizsgálatot, inkább csak felhívja a figyelmet a rendellenességekre - írja a DigitalTrends a projekt vezetőjével készült interjú alapján.

Egy globális felmérés szerint ma minden kilencvenedik embernek szüksége lenne szemüvegre vagy látáskorrekcióra, sokan azonban egyáltalán nem jutnak el orvoshoz. „Az a célunk, hogy a rendelői diagnosztizáló készülékeknél jóval olcsóbb okostelefonos megoldás olyan helyekre is eljusson, ahol eddig nem volt lehetőség látásszűrésre. Mert a tiszta látás, bárhol is éljen, mindenkinek jár” – fogalmazott a projekt vezetője, miközben hozzátette, ezért is dolgoznak együtt a holland Two Billion Eyes civil szervezettel, akik évek óta rászorulóknak segítenek szemüveghez jutni a gazdaságilag elmaradott, fejlődő országokban.(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne ad

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! A Kreatív szaklap először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: június 3.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN!