Dolgoznátok ebben az óriás skorpió fotelben?

Mert a tervezői szerint egy ilyen munkaállomáson a home office-ban töltött napok is lényegesen szórakoztatóbbak, már csak azért is, mert itt aztán bárki legálisan és szó szerint is begubózhat. Ha pedig két videókonferencia között valakinek pár perc pihenőre lenne szüksége, egyetlen gombnyomással visszaeresztheti ízeltlábúja farkát, hogy kényelmesen hátranyújtózhasson ülésében.

Az elmúlt félév sokakban sokféle kérdést vetett fel, amelyek között valószínűleg ott van az is, hogyan lehetne ebből az új helyzetből a lehető legjobbat kihozni produktív munka címszó alatt. A statisztikák, riportok és félkész állapotú szövegek egyik napról a másikra költöztek otthonainkba, a technológiai és dizájncégek pedig egyre több megoldással állnak elő a megváltozott helyzet minél komfortosabb kezelésére. De arra talán még az ergonomikus kialakítású, otthoni, számítógépes fülkéket tervező Cluvens cég sem számított, hogy érkezik majd egy világjárvány és vele együtt a lehetőség, hogy első, nagyobb sajtóvisszhangot kapott termékükkel a csendes, komfortos visszavonulást igazi mítosszá érlelhessék.

A Cluvens ugyanis még tavaly mutatta be prototípusát annak a skorpió formába öntött fotelnek, amelyet elsősorban gamereknek tervezett, és amelyről később, a változásokhoz alkalmazkodva egyre inkább otthoni munkaállomásként írt a külföldi techsajtó. Nem könnyű eldönteni, hogy az őrültség vagy zsenialitás határát súrolja inkább a márka IW-SK jelzésű zéró gravitációs játékszéke, amelyben minden felszereltség megvan ahhoz, hogy beleülve begubózhasson a felhasználó – írja cikkében a TechNave. A zéró gravitációs tulajdonságát az akár vízszintes állapotba is dönthető kialakításának köszönheti, hogy játék vagy munka közben se a nyakunk, se a hátunk ne fájduljon meg az ülésben.

A teljes egészében motorizált fotel egyetlen gombnyomásra alakul át farkát felpenderítő ízeltlábúvá, amelynek végéről egy rögzített monitorpanel lóg. A panel szöge és a benne ülőtől való távolsága egy kontroller segítségével szabályozható, függetlenül attól, hogy egyetlen, 47 hüvelykes, ultraszéles ívelt monitort vagy három 27 hüvelykes képernyőből álló panelt kell egyszerre mozgatni.

A szék a skorpió nyolc járólábán áll, amelyek közül csak a hátsó kettő fix, a többi a szék pozíciójának megváltozását követi le. A karfákat az első pár, ollószerű lábai alapján formázták meg, a beülés megkönnyítésére pedig az oldalsó irányban kinyithatóvá alakították. Ezek egyikére erősítették a klaviatúrát és az egérpadot, az olló oldalába pedig egy nyílást vájtak, ahol a szerkezetet működtető távirányítót lehet tárolni – érdekes, hogy a pohártartó kialakítása valahogy fel sem merült a tervezőkben.

A fotelben átélhető komfortérzet növeléséhez azonban nemcsak a fekvőhelyzetbe dönthető állapot, de a háttámlában végigvezető fűtőszálak és masszázsfunkciók is hozzájárulnak. Aki ezek után azt hiszi, hogy mindez pont illik a nappalija egyik sarkába, annak csalódás lehet a székmonstrum méretezése: összesen ugyanis 120 kilogrammot nyom, és nyugalmi, azaz kiterjesztett skorpió állapotában egy franciaágynak megfelelő nagyságú helyre van szüksége. A Cluvens weboldalán néhány napja 3300 dollárért (~1 millió forintért) kínálja magas széntartalmú acélvázú, homokszórt fekete festéssel borított fotelját, bár a Cnet szerzője kiszúrta, hogy az Alibabán már 1 900 dollárért (~570 ezer forintért) is lehet ilyet rendelni.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!