hirdetés
hirdetés
hirdetés

Csak fideszes jelöltekből áll majd a médiatanács

A médiatanács tagjait jelölő parlamenti bizottság kormánypárti többsége a négy fideszes jelölt támogatását szavazta meg a hétfői ülésen. A Fidesz szerint szakmai, az ellenzék szerint elképesztő döntés született.

hirdetés

A kormánypárti többségű parlamenti bizottság kizárólag fideszes jelölteket választott a médiatanács tagjaivá. Cser-Palkovics András, a bizottság fideszes elnöke a testület ülése után újságíróknak bejelentette: a bizottság kétharmados többséggel érvényes és eredményes döntést hozott, az Országgyűlés hétfői ülésén megválaszthatja a médiatanács tagjait. A parlament elé hétfőn Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer János neve kerül.

Cser-Palkovics a leendő tagokról elmondta, hogy mindegyikük médiával, médiajoggal foglalkozó szakember, akik szerinte szakmai alapon, pártatlanul el tudják majd látni munkájukat. A kormánypárti politikus hozzátette, hogy az új médiarendszer kialakításának legfontosabb célja az volt, hogy a teljesen működésképtelen rendszert működőképessé alakítsák át. „Az új rendszer olcsó, átlátható, ellenőrizhető lesz, egyértelmű felelősségi viszonyokat tartalmaz, senki, egyetlen vezető sem bújhat majd a kollektív felelőtlenség mögé" - fogalmazott.

A bizottság ülése után a szocialista Mesterházy Attila és az LMP részéről Karácsony Gergely együtt álltak a sajtó elé. Mint mondták, e fellépéssel is erősíteni akarják, hogy hasonló véleményt képviseltek a bizottsági ülésen. Mesterházy Attila elképesztőnek nevezte, ami a bizottság ülésén történt. Szerinte meglepő, hogy négy fideszes jelölt kerül be a médiatanácsba. Ezzel - fejtette ki - a Fidesz nemcsak az ellenzéki pártok javaslatára nem figyelt, hanem saját koalíciós partnere javaslatára sem, a KDNP-vel visszavonatta jelöltjét. Mesterházy hozzátette még, hogy ugyan Fidesz élt az általa elfogadott törvény általi joggal, ám politikailag, morálisan a döntés elfogadhatatlan.

Karácsony Gergely szerint az egész jelölési folyamat egyetlen pozitív hozadéka azt volt, hogy kiderült, mik a Fidesz valódi céljai, szerinte a kormánypárt már a látszatra sem ad. „Miért fél a Fidesz ennyire a demokratikus sajtótól és a közvéleménytől a következő években, ha csak olyan médiakörnyezetet tud elképzelni maga körül, amelyet csak Fidesz-káderek irányítanak?” - tette fel a kérdést az LMP-s politikus. Karácsony úgy látja, hogy a kialakuló médiamodell nem európai, hanem ázsiai, amely ellen minden lehetséges fórumon tiltakozni fognak.

Az eseti bizottság pénteken már ülésezett, akkor első körben a törvény szerint az volt a feladata, hogy egyhangún döntsön a jelöltekről. Ez nem sikerült, a második körben - a jogszabály szerint - a bizottságnak kétharmados, mandátumarányos döntést kellett hozni.

A négy tagra pénteken nyolc jelölés érkezett: a Fidesz összesen négy jelöltre tett javaslatot Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer János személyében, a KDNP Tirts Tamást, a Jobbik Barkó Bélát, az MSZP Jánosi Györgyöt, az LMP pedig Elek Istvánt jelölte.

A 9 évre választott médiatanács öt tagból áll, a parlamenti frakciók négy jelöltre tehettek javaslatot, az ötödik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, Szalai Annamária; az Országgyűlés kétharmados fideszes többsége a listás szavazás során nagy valószínűséggel elfogadja a jelölteket. A médiatanács az NMHH önálló jogi személyiségű autonóm szerve, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogutódja.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Valótlan tényeket állítottak a termékről. A cég „visszaeső jogsértő" a hatóság szerint.

A Trónok harca előzménysorozat pedig 2022-ben érkezik. Összeszedtük a legfontosabb infókat az HBO amerikai sajtónapjáról.

Rendezők, producerek, operatőrök, vágók, hangmérnökök, fesztiválszervezők és filmforgalmazók is ott vannak már a tagok között.

Az RTL Klub is kapott egy 200 ezer forintos bírságot az NMHH Médiatanácsától.

Merülés a Duna Arénában, kajakozás a nulla fokos Dunán - így készültek az Exatlon teaser videói. 

hirdetés
hirdetés

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Az Instagram üzleti használata elméletben és gyakorlatban március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján!

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók