hirdetés
hirdetés
hirdetés

Csak Fidesz-delegáltakat jelöltek a Médiatanácsba

Újabb kilenc évig a kormány emberei fogják meghatározni a médiafelügyelet menetét.

hirdetés

Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt jelölte a Médiatanácsba az Országgyűlés eseti bizottsága hétfőn - tudatta Halász János, a testület fideszes elnöke közleményben az MTI-vel. A jelölésre azért volt szükség, mert lejárt a Médiatanács négy tagjának kilencéves mandátuma - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság elnöke. Mind a négy tag a Fidesz jelöltje volt, ellenzéki (sőt, KDNP-s) jelölteket nem engedtek a tanács közelébe.

A Médiatanács tagjainak mandátuma egyébként október 11-én lejárt, de a kormány mindezidáig (valósznűleg az önkormányzati választásokkal is összefüggésben) nem hívta össze a parlamenti jelölő bizottságot. A kiválasztás menete a következő: „A négy tagra az országgyűlési képviselőcsoportok egy-egy tagjából álló, de a képviselőcsoportok létszámával arányos szavazattal rendelkező eseti bizottság egyhangú szavazással tesz javaslatot" – írja a Népszava, és hozzáteszi, a Fidesznek úgy sikerült kizárólag saját delegáltjaival feltölteni a Médiatanácsot, hogy a törvény szerint „ha a bizottság az első körben nem tud egyhangú döntésre jutni (amihez értelemszerűen a Fidesz is kell), akkor a második körben kétharmados többség is elég a jelöléshez".

A jelöltekről az országgyűlés fog szavazni, de mivel a Fidesznek jelenleg kétharmados többsége van a parlamentben, biztosan további 9 évig Fidesz-párti emberek fogják meghatározni az NMHH szakmai munkáját.

Arról, hogy az NMHH Méditanácsa az elmúlt 9 évben a sajtószabadságot és a médiakoncentrációt illetően mennyire komoly lépéseket tett (és miért emelték háromszorosára Karas Monika NMHH-elnök fizetését), ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen.

 

(forrás: MTI, Népszava)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Bejelentették: várható az új arculat és a b2b-profil további erősítése is 2020-ban.

Úgy volt, hogy nem lesz hivatalos mörcs karácsonyra, de aztán észhet tért a cég.

Az árnyalat hivatalosan persze nem a kólásdobozról kapta a nevét, hanem nemes egyszerűséggel „klasszikus kéknek” hívják.

Robert De Niro saját gyűjteményének darabjait is felajálotta a könyvhöz.

A fenntarthatóság jegyében állt össze a két nagy múltú amerikai vállalat.

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

hirdetés
hirdetés