hirdetés
hirdetés
hirdetés

Csak a Fidesz szerint nincs gáz a médiatörvénnyel

A médiatörvény-tervezet általános vitáján mindenki nekiment a Fidesz-KDNP kormánynak, a Jobbik pedig pluszban Lendvai Ildikónak.

hirdetés

Az Országgyűlés ma tárgyalta a fideszes Rogán Antal, Cser-Palkovics András és Menczer Erzsébet által beterjesztett médiatörvény-javaslatot. Az általános vitanapon kiderült, hogy a Fidesz szerint kiegyensúlyozottabb lesz a média, eddig keveredett a köz- és magánérdek és hogy a magasságos BBC-modellt szeretnék megvalósítani a közszolgálati médiában, miközben Közép-Európának is példát mutatnának kiegyensúlyozottságból, pártatlanságból és értékekből.

Az ellenzéki pártok szerint azonban a Fidesz-KDNP kormányzat javaslata maga a pártállami cenzúra. Lendvai Ildikó szocialista politikus úgy fogalmazott, hogy „ha valaki komolyan veszi a médiatörvény-javaslatot, akkor a sajtó és a média őrkutya ugyan, de leginkább az öleb és a pincsi tulajdonságaival írható le". Az MSZP módosító javaslatokat fog benyújtani. A Jobbik mondanivalója annyi volt, hogy felháborító, hogy Lendvai Ildikó hozzászólt a vitához („Ildikó néni ne itt nosztalgiázzon”), Nyitrai Zsolt fideszes politikus pedig jelezte, hogy „diszkrét bája van annak, hogy az egykori pártállami cenzor szól hozzá a vitához.”

Karácsony Gergely, az LMP politikusa sajtótájékoztatóján szintén a nyílt cenzúra bevezetéséről beszélt, üdvözölve a Magyar Narancs és az Élet és Irodalom akcióját, miszerint üres címlappal tiltakoznak a médiatörvény-tervezet ellen.

Ugyanakkor aggasztónak nevezte, hogy az NMHH jövő évi költségvetésében több mint 150 millió forint bírsággal számol a kormány. Mint mondta, ha ezt mind újságokra szabnák ki, "felszámolható lenne a politikai lapok piaca".

Az LMP képviselője arról is beszélt: fideszes politikusokkal beszélve úgy tapasztalta, hogy a javaslat szerintük is "túl messzire ment".

A parlament költségvetési és számvevőszéki bizottságának indítványa szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövőre 29,3 milliárd forintból gazdálkodhatna, a Médiatanács pedig 194,4 millió forintból.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Kampány készült az új brand indulásához.

A szolgáltató legújabb kkv-kampányában olyan vállalkozókat mutat be, akik napok alatt hajtottak végre kritikus digitális fejlesztéseket.

Antonio Lucio visszavonulása után a cég Alex Schultzot nevezte ki a pozícióba.

Margaret Ann Dowling itthon korábban többek között a Marquard Media régiós vezérigazgatója volt.

hirdetés
hirdetés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!