hirdetés
hirdetés
hirdetés

Önálló ügynökséget indítottak a Playboy és az Apa Magazin korábbi főszerkesztői

Bus István és Vida Ferenc első megbízása a Pesti Ügyvéd folyóirat megújítása volt, de már láthatáron a következő projekt.

hirdetés

Miniügynökséget alapított The Contentist néven a Playboy magazin egykori főszerkesztője, Bus István és korábbi helyettese, Vida Ferenc. Első ügyfelük a Budapesti Ügyvédi Kamara, amelynek megbízásából teljesen megújították a Kamara tagjainak kiküldött magazint, a Pesti Ügyvédet.

Ahogy Bus István fogalmaz, „az élet dobta fel a váltás lehetőségét”, ugyanis mindkettőjük lapjai megszűntek 2020-ban, így „elfogyott körülöttük a szakmai levegő”. Bus a Playboy és a Vidától átvett Apa Magazin bezárását követhette végig tavaly a Marquard Mediánál, Vida Ferenc pedig az Elle magazin vezető szerkesztőjeként élhetett át megszorító intézkedéseket a Centralnál.

Bus István
Bus István

„A saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a klasszikus médiapiac nem most éli a legjobb időszakát itthon, amire a járvány csak ráerősített. Sokat beszélgettünk arról Istvánnal, hogyan hasznosíthatnánk a magazinkészítésnél felhalmozott tudásunkat, ami nyilván nem csak a klasszikus szerkesztést, írást jelenti, hiszen ennél ma már összetettebb feladatot jelent egy magazin menedzselése az eseményszervezéstől kezdve az üzleti partnerekkel való egyeztetéseken keresztül a nyomdakeresésig. Mindenkinek kicsit svájci bicskának kell lenni ezen a területen. A Playboy pedig egy legendásan jó hangulatú, hatékony és minőségi munkát végző szerkesztőség volt, így adta magát, hogy más formában, de folytassuk a közös munkát Istvánnal” – meséli a The Contentist alapítása mögötti gondolatról Vida Ferenc.

Vida Ferenc
Vida Ferenc

Végül pont jókor jött velük szembe a Pesti Ügyvéd tenderkiírása: „Arra gondoltunk, hogyha épp szabadok vagyunk és szeretünk együtt dolgozni, akkor miért ne próbáljuk meg. Végül hat induló közül nyertük el a megbízást, így lényegében november közepétől már a Pesti Ügyvéden dolgoztunk.”

A Pesti Ügyvéd korábbi számaihoz képest teljesen átfazonírozták a szakmai lapot, a layout és a tartalom is teljesen megújult. Bus szerint elég feltűnő a változás a Pesti Ügyvéd mostani és korábbi száma között, kis túlzással csak a lap neve maradt ugyanaz. „A Kamara kérése az volt, hogy olyan magazint készítsünk, amit egy ügyvéd a hosszú hétvégéjére szívesen elpakol a táskájába. Magyarán legyen szórakoztató, de legyenek benne hasznos, praktikus szakmai infók is.” Előzetes kérdőívvel mérték fel a Kamara tagjainak igényeit, akik között a pályakezdőktől kezdve az idős, évtizedes múlttal rendelkező ügyvédekig minden korosztály megtalálható.

A magazinkészítés mellett egy employer branding projekt lehet a következő lépcső a párosnak, jelenleg is tárgyalnak egy ügyféllel a lehetséges együttműködésről. Az pedig a megbízások méretétől, összetettségétől függ, hogy vonnak-e be a közeljövőben projektalapon másokat is közös munkába. Bus szerint ezzel azért sem lesz gond, mert jelenleg elég sok az olyan szakterületén hiteles újságíró, tartalomkészítő, akik szabadon mozdíthatóak.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A koronavírus elleni vakcinák népszerűsítésére fordítják a Super Bowlra szánt reklámbüdzsét.

A felnőtteknek szóló közös alkotói pályázat Alkosd újra a világod! címmel vár síkban épített mozaikképeket. Jelentkezési határidő: február 28.

Az együttműködés 2018-ban indult, az ügynökség most ismét megnyerte a tendert.

Sanders csodás kesztyűivel fázik The Beatles-, Fleetwood Mac-, Arctic Monkeys-, Paramore-, The Killers- és Foals-klasszikuson is.

Szeged első független hírportálja 18 ezer dollárt kap az Open Society Initiative for Europe-tól.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.

hirdetés
hirdetés