hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hazánk népszerű forgatási helyszín, de már Lengyelország is erre a szerepre pályázik

Lengyelországban is 30 százalékot visszakaphatnak a gyártási költségekből az országban forgató produkciók.

hirdetés

Alig pár héttel azután, hogy Magyarországon is 30 százalékra emelkedett a közvetett filmipari támogatás mértéke (lásd kapcsolódó cikkünket), Lengyelországban is hasonló törvényt fogadhatnak el hamarosan. A támogatás hazai formájának lényege, hogy az itt forgató produkciók a gyártási költségeik 30 százalékát igényelhették vissza a közvetett támogatás formájában. Lengyelországban játékfilmeknél a visszaigényelhető támogatás szintén 30 százalék, animációs filmek és szériák esetében 10 százalék lesz a Lengyel Filmintézet tervei szerint - írja a Variety.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a The Alienist c. sorozatban Fotó: Vermes Kata
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a The Alienist c. sorozatban Fotó: Vermes Kata

Ezzel a lengyelek kissé későn reagálnak a régiós trendekre, hiszen Magyarországon 2004 óta létezik hasonló támogatás (igaz korábban kisebb mértékben), és Andy Vajna filmbiztosi szerepvállalása óta jelentősen megnőtt a hazánkban forgató külföldi produkciók száma. A Filmalap a Világgazdaságnak küldött adatai szerint egy átlagos napon országszerte legalább 5 különböző helyen forognak a kamerák, és 2017-ben összesen 2000 filmforgatási célú közterület-használati kérelem érkezett be Budapestre és vidéki helyszínekre.

Magyarország mellett nemrég Romániában is hasonló törvényt fogadtak el, Csehországban pedig 2010-ben fogadtak el egy 20 százalékos támogatási törvényt, amely hazánkhoz hasonlóan jelentősen felélénkítette az ottani filmipart.

 

(forrás: Kreatív Online, Variety)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Selectivv Mobile a keresleti oldalnak nyújt programmatic-megoldásokat.

Az első két, már megjelent részben a Sufni és a Barber Shop tulajdonosai mesélnek.

Az Otto webshopnak készült egy kissé nyugtalanító képi világú reklám.

Az ugytudjuk.hu-t kiadó céget az LMP-s képviselő és korábban a Nyugat.hu-nál dolgozó újságírok alapították.

Viccesen nihilista reklámok a Burrow márkától.

hirdetés

FMCG Trafik Workshop, avagy hogyan adj el többet FMCG márkádból a Nemzeti Dohányboltokban? Az Élelmiszer és a Tobacco magazin közös rendezvénye az FMCG szektor számára augusztus 29-én.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Kiemelt kategória 2018-ban: Televízió Nevezési határidő: szeptember 14.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

Gyógyszerkommunikációs konferencia - Future Pharma október 2-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.

hirdetés
hirdetés