Bennfentes titkok a legcsillogóbb gáláról

Mostanában rendeztük meg a pink szőnyeges gálát, ahol átadtuk az olvasóink és a glamouronline.hu látogatói által odaítélt díjakat az év legjobbjainak. A legtöbb embert természetesen a sztárok érdeklik, élőben nézik, ki mit visel, ki mit mond, de idén szerencsére nagyon nagy figyelmet kapott Az év hősnője díjazottja is, Bódis Kriszta, aki a szegregációban élő cigány fiataloknak és gyerekeknek igyekszik segíteni, hogy kiszabaduljanak abból az ördögi körből, amit a szegénység és a tanulatlanság jelent. A kamerák kereszttüzébe, a csillogó színpadra odaállt ő is, elfogadta a díjat és nagyon örült neki és mi vele reménykedünk egy szebb jövőben. (x)

Nemcsak a társadalmi ügyekért dolgozó emberekről nem beszélünk, de általában azokról sem esik túl sok szó, akik a háttérben dolgoznak. Vannak, akiket szeret a kamera, vagy mindig előtérbe furakodnak és vannak, akik mindig a háttérben maradnak. Hogy magamat melyik kategóriába sorolom? Talán a kettő között igyekszem lavírozni. Van Instagram oldalam, szívesen adok interjút, veszek részt konferencián, kerekasztal beszélgetésen, de őszintén átgondolva, vagy a pódiumon áll az ember, vagy elmélyülten tevékenykedik. Igen nehéz a kettő közt megtalálni az egyensúlyt.

Glamour Women of the Year 2015 díjazottjai
Glamour Women of the Year 2015 díjazottjai

A GLAMOUR-gála szervezői, kedves kollégáim, akik általában nem nyilatkoznak, pedig mindent tudnak a partiról, a céljainkról. Gondoltam hát, feléjük fordítom a képzeletbeli mikrofonom.

Íme, a random kérdések a GLAMOUR Women of the Year nagyon elfoglalt szervezőihez, akik szigorúan a gála után értek csak rá erre a játékra.

Kérdés Herczku Beához a Ringier Axel Springer Kiadó BTL vezetőjéhez:

Mi a legnehezebb a szervezésben?

Nagyon sok szereplős a rendezvény, az egyes munkafolyamatok egymásra épülnek, ha bármelyik ponton megcsúszunk, a teljes logisztikát kell újratervezni. Tehát az érintettek (beszállítók, alvállalkozók, szponzorok, jelöltek, meghívottak, stb.) munkájának összehangolása az egyik legnagyobb kihívás. A másik komoly feladat mindenre kiterjedő előkészület, hogy a helyszínen minimálisra szorítsuk a nem várt problémák lehetőségét.

Trokán Nóra a HairClinic különdíját kapta
Trokán Nóra a HairClinic különdíját kapta
 

Kérdés Csáti Melindához a GLAMOUR Booking editorához, szerkesztőjéhez:

Miről szól a GLAMOUR-gála?

A GLAMOUR Women of the Year egy nagyon fontos esemény a magazin életében és minden évben rávilágít arra, hogy rengeteg tehetséges nő van hazánkban, akikre nagyobb figyelmet kellene szentelnünk. A rohanó világban fontos egy kicsit megállni, körültekinteni, és megismerni olyan embereket, akikre igazán büszkék lehetünk.

A legsármosabb férfi: Lakatos Levente
A legsármosabb férfi: Lakatos Levente
  

Kérdés Végvári Cintiához, a Red Lemon pr-gynökségtől, akik a gála pr-tevékenységét végezték:

Mennyire szeretik ma az ismert emberek a GLAMOUR Women of the Year rendezvényt? 

A tapasztalatok szerint a hírességek nagyon várják ezt az eseményt és mindig szívesen megjelennek rajta. A visszajelzések alapján A GLAMOUR Women of the Year jelenleg szinte az egyetlen nemzetközi színvonalat képviselő hazai esemény.

Az év divattervezője: Bódis Boglárka Elysian
Az év divattervezője: Bódis Boglárka Elysian
  

Kérdés Horváth Andreához a Recordline filmkészítő cég egyik alapító tulajdonosához, akik a gála filmjeit készítették: 

Mi volt a legnagyobb kihívás a gálafilmek elkészítésében?

A cégünk társtulajdonosával, Méray Leventével és a többi kollégánkkal rengeteget dolgoztunk azon, hogy a mini portrék arculata és látványvilága igényes legyen és tökéletesen illeszkedjen a magazin divatorientáltságához. A legnagyobb kihívás a jelöltek száma és az idő rövidsége volt, az, hogy hogyan tudunk 30 darab egy perces filmet forgatni öt nap alatt. Csak összehasonlításképpen, egy 30 másodperces reklámfilmet általában 12 óra alatt forgatunk le. A forgatások után a nyersanyag mennyisége is kihívás, mintegy 30 napnyi utómunkát jelent.

Az év énekesnője: Hien
Az év énekesnője: Hien
  

Kérdés Horváth Gergőhöz, a Glamouronline.hu vezető szerkesztőjéhez: 

Mit jelent ma a virtuális térben a GLAMOUR gála? 

A GLAMOUR Women of the Year alapvetően a magazin olvasóinak szól, hiszen ők válogatják ki a kategóriák jelöltjeit, és a díj sorsa teljes egészében a szavazataikon múlik. Alapvetően ezért is volt fontos számunkra, hogy minél átélhetőbbé tegyük számukra is a gálát, és ezért próbáljuk évről-évre fejleszteni az élő online közvetítést. Idén már harmadik alkalommal félórás, élő felvezető műsort láthattak az online oldalunk nézői a díjak átadása előtt. Természetes, hogy számunkra ez az év egyik legfontosabb rendezvénye, de az még talán minket is meglepett, hogy milyen gyorsan lett az a hazai szórakoztató oldalak számára is. Az első alkalommal még a gála után összegyűjtöttük a linkeket, hogy milyen cikkek születtek az internetre, ma már szinte lehetetlen ezt megcsinálni, olyan mennyiségű tartalom születik a gálával kapcsolatban. (Azért természetesen dokumentáljuk, összefoglaljuk a media coverage adatokat.) Mindig fontos volt, hogy technikailag is innovatívak legyünk, ezért próbáltunk ki olyan dolgokat korábban, mint az élő Twitter-fal, vagy vontuk be az esemény kommunikációjába divatbloggereket, már akkor, amikor ez még egyáltalán nem számított igazán bevett dolognak. A Women of the Year a közösségi felületeken évről-évre jobban teljesít, több csatornát is használunk, és több embert érünk el. Mivel úgy érzékeljük, hogy a figyelem folyamatosan nő, ezért már most a 2016-os gálára koncentrálunk, szeretnénk valami olyasmivel előállni, amivel eddig rendezvény még nem próbálkozott itthon.

Az év színésznője: Osvárt Andrea
Az év színésznője: Osvárt Andrea
 

Fotó: Szombat Éva

(x)

Maróy Krisztina, GLAMOUR, főszerkesztő
a szerző cikkei

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk augusztus 6-án online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdeti lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.