hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az LMP is megtámadja a médiaalkotmányt

Az LMP szerint a múlt héten kihirdetett törvény számos ponton ellentétes az alkotmánynak a vélemény- és szólásszabadsággal kapcsolatos részeivel, ezért az alkotmánybírósághoz fordulnak.

hirdetés

A múlt héten kihirdetett, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény számos ponton ellentétes az alkotmánynak a vélemény- és szólásszabadsággal kapcsolatos paragrafusával. Ezt most már nemcsak a TASZ, de kis hatásszünettel az LMP is így látja.

Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese szerint a kétharmados kormánytöbbség által, egyébként szintén alkotmányellenesen kialakított médiairányítási rendszer ezzel a törvénnyel hatalmazta fel magát arra, hogy ha érdeke úgy kívánja, korlátozza a sajtó szabadságát.

A párt érvelése szerint az új törvény minden lineáris és lekérhető médiaszolgáltatótól megköveteli a kiegyensúlyozott tájékoztatást, ami az alkotmánybíróság egy 2007-es határozata szerint csak a közszolgálati és széles tömegeket elérő rádióktól, televízióktól várható el.

Azt pedig, hogy mi számít kiegyensúlyozott tájékoztatásnak, a kizárólag Fidesz-delegáltakból álló Médiatanács dönti el a törvény életbe lépése óta, ami az ellenzéki párt szerint lehetőséget ad a kormánynak nem tetsző orgánumok elnémítására.

Szintén az alkotmánnyal ellentétesnek vélik azt a tényfeltáró újságírást jelentősen korlátozó passzust, amely közelebbről meg nem nevezett közrendvédelmi vagy nemzetbiztonsági okokból kötelezheti az újságírókat az informátoraik kiadására.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A 2008-as válság óta ez az első márkakampány, de előfizetőket is szereznének vele.

A színész ismét egy Lincoln ülésén elmélkedik a teljesítményről.

A Budapest Park akciójából befolyó összeg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségéhez vándorol.

Vegán ételeket főz és beszélget a vendégeivel és a párjával.

hirdetés
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A MOST Fórum szeptember 26-i eseményén a híres testvérpárral, DTK-val, D. Tóth Andrással, valamint ismert szakértőkkel járunk utána, hogyan szolgálják a családi együttműködést a digitális eszközök és lehetőségek. Időpont: szeptember 26., 18.00 Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciate

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.