hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az LMP is megtámadja a médiaalkotmányt

Az LMP szerint a múlt héten kihirdetett törvény számos ponton ellentétes az alkotmánynak a vélemény- és szólásszabadsággal kapcsolatos részeivel, ezért az alkotmánybírósághoz fordulnak.

hirdetés

A múlt héten kihirdetett, a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény számos ponton ellentétes az alkotmánynak a vélemény- és szólásszabadsággal kapcsolatos paragrafusával. Ezt most már nemcsak a TASZ, de kis hatásszünettel az LMP is így látja.

Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese szerint a kétharmados kormánytöbbség által, egyébként szintén alkotmányellenesen kialakított médiairányítási rendszer ezzel a törvénnyel hatalmazta fel magát arra, hogy ha érdeke úgy kívánja, korlátozza a sajtó szabadságát.

A párt érvelése szerint az új törvény minden lineáris és lekérhető médiaszolgáltatótól megköveteli a kiegyensúlyozott tájékoztatást, ami az alkotmánybíróság egy 2007-es határozata szerint csak a közszolgálati és széles tömegeket elérő rádióktól, televízióktól várható el.

Azt pedig, hogy mi számít kiegyensúlyozott tájékoztatásnak, a kizárólag Fidesz-delegáltakból álló Médiatanács dönti el a törvény életbe lépése óta, ami az ellenzéki párt szerint lehetőséget ad a kormánynak nem tetsző orgánumok elnémítására.

Szintén az alkotmánnyal ellentétesnek vélik azt a tényfeltáró újságírást jelentősen korlátozó passzust, amely közelebbről meg nem nevezett közrendvédelmi vagy nemzetbiztonsági okokból kötelezheti az újságírókat az informátoraik kiadására.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

A díjat a 2018-ban meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékére alapították. A zsűriben ott ül Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivista is.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola arculati, kommunikációs stratégiai megújulását, sajtó- és social kommunikációját támogatja az ügynökség.

Nonprofit szervezetek és cégek is jelentkezhetnek, a határidő március 31.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok hatékonyabb kiszűrése érdekében.

hirdetés
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!