hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az IBM Budapest Lab és a Prezi okos utcát épít a Madách térre

A két vállalat a Craft konferencia égisze alatt szervez "A jövő utcája" címmel egy ingyenes kiállítást.  Az eseményen többek között robotokkal, önvezető és önparkoló autóval, okos szemüvegekkel, és távvezérlésű okosotthonok modelljeivel is lehet majd találkozni.

hirdetés

Hogyan változtatják meg életünket a következő évek fejlesztései? Melyek lesznek a közeljövő áttörő innovációi? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik majd választ április 22. és 23. között a belvárosi helyszínen. A szervező cégek elsődleges célja a rendezvénnyel, hogy a szoftverfejlesztői konferencia témáit közelebb hozza a laikus, de a technológiai újítások iránt érdeklődő hazai közönség számára. Így "A jövő utcáján" olyan termékeket és megoldásokat mutatnak be, amelyeken ma a legnagyobb technológiai cégek szakemberei dolgoznak, és amelyek a jövőben a mindennapjaink meghatározó részévé válhatnak majd - írják. Kiállítók között a Bosch, a Nokia, az Accenture, a Telenor, a Prezi, az EPAM vagy a Thyssenkrupp is.

“A legérdekesebb és leginnovatívabb vállalatokat igyekeztünk elérni, akik már létező és tervezés alatt álló fejlesztéseket is bemutatnak majd a rendezvényen. Fontosnak tartjuk, hogy minél több innovatív, pozitív megoldást mutathassunk be mindazoknak, akiket érdekel, hogy mire számíthatunk a közeljövőben a technológia vagy akár a hétköznapok területén - az ingyenes A jövő utcája ennek hivatott helyet adni” - mondta Faix Csaba, a Prezi nemzetközi kommunikációért felelős vezetője.

IBM Budapest Lab
Az április elején indult egység a Ustream R&D központjának eddigi tevékenységét bővíti ki Magyarországon. Az IBM Budapest Lab az IBM Cloud Video üzletág számára fog új technológiákat fejleszteni, azaz más IBM egységekkel együttműködve olyan kognitív megoldásokat hoz majd létre, amelyek segítségével még több adat és információ lesz kinyerhető a videótartalmakból. A Ustream még tavaly, 2016 januárjában csatlakozott az IBM-hez a Cloud Video üzletág meghatározó részeként. 

Rajzpályázat is lesz 

A tudomány és technológia szemszögéből 6 és 18 év közötti fiatalok vízióit is várják a jövőről. Pályázni lehet kézzel, de számítógépes grafikai program segítségével megrajzolt művekkel is. A legjobbak a kiállításon is helyet kapnak. Bővebb infó erről az esemény Facebook oldalán.

A Craft konferenciára egyébként mintegy 40 országból több mint 2000 résztvevőt várnak a szervezők. 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Nyereményjáték is kapcsolódik hozzá, a nyertesek közösen edzhetnek a legendával.

Tartalommarketing és pr lesz a feladatuk.

Május 1-ig várják a szavazatokat.

Családi okokra hivatkozik.

Az ingatlanfejlesztő csoport meghívásos tenderen a Person munkáját találta a legmeggyőzőbbnek.

hirdetés

Idén is megrendezzük az FMCG-szektor egyik legmeghatározóbb, kétnapos eseményét. Időpont: 2017.04.27-28.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye. Díjátadó: május 17-én, az A38 Hajón.

A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 19.

Konferencia a posztmodern marketing és a turizmus összefüggéseiről május 23-án.

A 2016-os Employer Branding Award díjazott kampányainak bemutatása május 23-án

Mitől érzi magát sikeresnek a munkavállaló? Valóban csak a hr-es felelőssége? Konferencia nem csak HR szakembereknek

hirdetés
hirdetés