hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tudósítás Cannes-ból

Az HBO lehet az év nagy nyertese Cannes-ban

A zsűri által úttörőnek nevezett HBO-kampány, a Voyeur kedden a második Grand Prix-t is bezsebelte Cannes-ban: az egy new york-i ház falára vetített szpotok most az outdoor kategóriában értek fődíjat. A cannes-i találgatások szerint könnyen lehet, hogy a szokatlan kampány végül az integrált kategóriában is befutó lesz.
hirdetés
Egyetlen helyen állt tömeg szerdán kora délután a cannes-i fesztiválpalota alagsorában, ahol ma a kedden kihirdetetett outdoor és direkt kategóriák nevezettjeit állították ki: az HBO Voyeur című projektjét bemutató tabló előtt. Pedig az egy szem A/3-as plakát nem sokat adott vissza abból, ami előző este Gran Prix-t ért az outdoor kategóriában: a mozicsatorna párhuzamosan zajló történeteket vetített egy new york-i házra úgy, mintha azok az átlátszó falakon túl játszódnának.Az ötperces (a fenti videó csak részlet), folyamatosan ismétlődő videó a multimédiás projekt weboldalára csábította a nézőket. A BBDO New York által készített többcsatornás kampány nem konkrét műsort népszerűsített, hanem kvázi imázskampányként futtatta a new york-i lakásokban játszódó nyolc fiktív rövid sztorit.

A kampány korábban már elvitte a promo kategória nagydíját is, és jó esélyekkel várhatja a cyber, az integrált és a titanium kategóriák díjátadóit is. Az outdoor zsűri az Advertising Age-nek nyilatkozó elnöke, Prasoon Joshi, a McCann Erickson ázsiai-csendes óceáni térségért felelős kreatívigazgatója szerint kiemelkedő volt a kampány és az egész zsűri egyöntetűen érezte, hogy erre a munkára kell szavaznia. A zsűrielnök szerint az outdoor műfaj pont arra való, amit ez a munka tett – felhívja a figyelmet a kampányra és berántja a nézőket a más csatornákon zajló folytatásba.

Az outdoor kategóriát egyébként az Advertising Age gondos összegzése szerint Ázsia dominálta: a földrész ügynökségei összesen 18 oroszlánt gyűjtöttek be, köztük az első kínai aranyat egy Adidas-munkáért. Az Egyesült Államokból a BBDO New York egy másik, a BBC-nek készített anyaga mellett egyedül a Leo Burnett Chicago ért el helyezést: a McDonald's salátáit hirdető poszteren a plakátba ültetett salátanövények adták ki a feliratot hónapok alatt.

Cannesból bővebben, szubjektíven: kreativcannes.blogspot.com
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A HP-nak rendezett videó a képernyőfüggőség helyett az ünnep megélésére buzdít.

What a time to be alive! – mondaná a művelt angol.

Legalábbis a Sainsbury’s karácsonyi reklámja szerint.

A „Klub élmény” második felvonását november 23-án, szombaton rendezik. Közben épülget szépen az Instagramjuk is.

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi kampánysorozata.

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!

hirdetés
hirdetés