hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Elios-jelentésről és Jan Kuciakról szólt a márciusi Minőségi Újságírók Díja

A Minőségi Újságírás Díját képletesen a meggyilkolt szlovák újságíró cikke kapta. Nem képletesen a 24.hu.

hirdetés

A havonta kiosztott Minőségi Újságírók Díját egy hosszú posztban ajánlott a Főszerkesztők Fóruma a néhány hete meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékének - illetve mindazoknak, akik a nyomozását segítették.

Emmellett a konkrét pénzjutalommal járó elismerést, azaz a februári Minőségi Újságírásért Díjat a 24.hu szerkesztősége kapta az OLAF Elios-jelentésének megszerzéséért és feldolgozásáért. "Az Elios-sztori annak is jó példája, hogy szerkesztőségek egymás munkájára támaszkodva hogyan tudnak hatékony tényfeltáró munkát végezni, amelynek a közbeszédre is jelentős hatása van" - áll az indoklásban.

A zsűri ezen felül kiemelte a szabadpecs.hu Egymilliárdos pécsi Volvo-gate című cikket (Babos Attila és Szalai Szabolcs munkáját), mert "a független vidéki napilapok és hírportálok felszámolása után egyedülálló, hogy vidéki újságírók önálló tényfeltáró munkára képes szerkesztőséget tudjanak fenntartani".

Továbbá Keller-Alánt Ákos Magyar Narancsban megjelent, az Ellopott Balaton című cikke is díjat nyert. "Miközben korábban is készültek írások Mészáros Lőrinc balatoni terjeszkedéséről, a Narancsban megjelent munka nem csak jó összefoglalója ennek, de bemutatja, hogy a folyamat hogyan párosul költségvetési támogatással és jogszabályi hátszéllel" - írják.

Szintén kiemelte a zsűri Mészáros R. Tamás cikkét az Indexen, amely Thomas Piketty európai uniós tagságunkról tett megállapításait számokkal és jelentős kutatómunkával árnyalta.

A nyertes írások szerzői 200 ezer forint jutalomban részesülnek. A zsűri tagjai: Dudás Gergely, Kocsi Ilona, Novák Tamás, Nyáry Krisztián, Pistyur Veronika, Sonnevend Júlia és Weyer Balázs.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Lengyel Tamás és Péterfy Bori segíti az alapítvány új termékeinek promócióját.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója arról is beszélt, zavarja-e a csatorna nézettségét, ha Rogán Cecíliával fotózzák.

Az Operaház szfinxjével összeakaszkodó Ady Endréről, a csillebérci tündérekről, és a Lánchíd alagútba tolásáról is született már epizód.

 A Televíziós Film Mecenatúra az NMHH önálló szervezeti egységeként működik majd. 

AZ RTL Klub után a TV2-n újrainduló műsort Gundel Takács Gábor vezeti majd.

hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés
hirdetés