hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ACG.HEY csinálja az első Médiaunió-kampányt

Az ACG.HEY dolgozhat a Médiaunió első, jövőre induló reklám- és pr-kampányán. Az egészségmegőrzésről szóló óriás TCR-kampány a tervek szerint erős gerilla és ambient elemeket is használ majd a hatmilliárd forintnyi ATL-médiafelület mellett, és a tervek szerint februárban indulhat el.
hirdetés

A két döntőbe jutott munka, az ACG.HEY és a Young & Rubicam terve közül az ACG.HEY-ét ítélte jobbnak a Médiaunió elnöksége és szakzsűrije. Mint arról beszámoltunk, a hét ügynökség által prezentált  első ötletek közül a bírálók még egyiket sem érezték kiemelkedőnek, a két shortlistes pályázó azonban egy rebriefing után át- és részletesen kidolgozta az ötleteit.

Ezeket már igen pozitívan fogadta a zsűri – Hargitai Lilla, a szervezet ügyvezetője a Kreatív Online-nak azt mondta: az döntött az ACG.HEY mellett, hogy a kampány „olyat mond majd, ami nagyon igaz Magyarországra”. Az ügynökség pályázata mellett szólt az is, hogy a hatmilliárd forintnyi felajánlott TCR-médiafelület használata mellett hangsúlyos ambient és gerilla elemeket is tartalmaz.

Mint ismert, a médiatulajdonosok által felajánlott, hatmilliárd forintnyi ATL-felületre építő szervezet az első évre az egészségmegőrzést jelölte ki témául. A reklám- és pr-ügynökségi tender szakmai zsűrijében Geszti Péter, Gerendai Károly és Pusztay András, a Médiaunió elnökségi tagjai mellett Halász Gyula, az ADCH elnöke és az utóbbi szervezet két tagja, Szénássy Alex (Laboratory Ideas) és Tordai Péter (Leo Burnett) vett részt.

Kórkép az országról
A nyertes kampányt január végén mutatják be, és a jelenlegi tervek szerint február elején indulhat el.  „Egy nagy, erőteljes, meglepő és igaz kórképet fog mutatni az országról” – mondta az első, ráébresztő kampányszakasz alapötletéről Tihanyi Péter, az ACG.HEY kreatívigazgatója. „Ahol a mindennap embere jár-kel, találkozni lehet majd vele. Akár még olyan megmozdító eseményekben is gondolkodunk, ahol egy nagy, kollektív tanulság levonására is képes az ország. Reméljük, sikerül annyira felrázni az országot, hogy hajlandó legyen erre.”

A kampány nem hagyományos médiafelületeket használó elemeihez partnerekre is számít az ügynökség. „A második fázisban szeretnénk a recepteket is átadni, aminek szintén számtalan megnyilvánulási formája lesz: szeretnénk emberi és őszinte módon beszélni az emberekkel a legkülönbözőbb helyeken. A média mellett a városokat, a köztereket is a kampány élő elemeiként kezelve szeretnénk segíteni” – magyarázta Tihanyi Péter.

Nem öncélú gerillák
Blaskó Nikolett, az ügynökség ügyvezetője szerint a gerillaelemek dacára nem fog öncélú kreativitást alkalmazni: a fő tömegeknek az ATL-csatornákon juttatnák el az üzenetet, az ambient és gerillaeszközöket pedig célcsoportspecifikusan, főleg a fiatalokat célozva használják majd. „Nagyon komoly, valódi insightra épülő stratégiát dolgoztunk ki, hiszen ez a kampány mindenkinek kell, hogy szóljon. Az eddigi belső tesztek és a zsűri reakciója alapján elsőre át fog menni az üzenet” – mondta.

Az ügynökség másfél-két teamnyi energiát áldoz majd a munkára 2009 folyamán. „Idén lettünk négy évesek, magyar tulajdonú ügynökség vagyunk, és nagyon kevés publicitásunk, nehezen tudunk kiugrani a mezőnyből” – világította meg a felajánlás okait Blaskó Nikolett, hozzátéve: az ügynökség eddigi működése során is kapacitása 10-15 százalékát jótékony célra fordította, többek között a Reklámzabálók Éjszakájának és a veszprémi állatkertnek dolgozva.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (3 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Köszi. Mondjuk, így is rettenetesen sok. Bele fognak rokkanni.
#
Listaáron.
#
Ez most jó? A 6 milliárd az listaáron annyi vagy net-net?
hirdetés
hirdetés

Hiába trükköztek a terület átruházásával, Jeff Lowe-éknak költöznie kell, Baskiné lesz Joe Exotic egykori állatkertje. 

Figyelésre, szolidaritásra és változásra hív a  #TheShowMustBePaused kezdeményezés a június 2-i Blackout Tuesday részeként.

Az országba hivatalosan nem léphet be külföldi a koronavírus miatt.

A szlovén kreatívipari rendezvényt 2021 őszére tolják. 

Milyen volt Orbán első, amerikai útja? Egy holland újságíró emlékezett vissza több útitársával együtt a közösen töltött napokra.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés