hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ACG.HEY csinálja az első Médiaunió-kampányt

Az ACG.HEY dolgozhat a Médiaunió első, jövőre induló reklám- és pr-kampányán. Az egészségmegőrzésről szóló óriás TCR-kampány a tervek szerint erős gerilla és ambient elemeket is használ majd a hatmilliárd forintnyi ATL-médiafelület mellett, és a tervek szerint februárban indulhat el.
hirdetés

A két döntőbe jutott munka, az ACG.HEY és a Young & Rubicam terve közül az ACG.HEY-ét ítélte jobbnak a Médiaunió elnöksége és szakzsűrije. Mint arról beszámoltunk, a hét ügynökség által prezentált  első ötletek közül a bírálók még egyiket sem érezték kiemelkedőnek, a két shortlistes pályázó azonban egy rebriefing után át- és részletesen kidolgozta az ötleteit.

Ezeket már igen pozitívan fogadta a zsűri – Hargitai Lilla, a szervezet ügyvezetője a Kreatív Online-nak azt mondta: az döntött az ACG.HEY mellett, hogy a kampány „olyat mond majd, ami nagyon igaz Magyarországra”. Az ügynökség pályázata mellett szólt az is, hogy a hatmilliárd forintnyi felajánlott TCR-médiafelület használata mellett hangsúlyos ambient és gerilla elemeket is tartalmaz.

Mint ismert, a médiatulajdonosok által felajánlott, hatmilliárd forintnyi ATL-felületre építő szervezet az első évre az egészségmegőrzést jelölte ki témául. A reklám- és pr-ügynökségi tender szakmai zsűrijében Geszti Péter, Gerendai Károly és Pusztay András, a Médiaunió elnökségi tagjai mellett Halász Gyula, az ADCH elnöke és az utóbbi szervezet két tagja, Szénássy Alex (Laboratory Ideas) és Tordai Péter (Leo Burnett) vett részt.

Kórkép az országról
A nyertes kampányt január végén mutatják be, és a jelenlegi tervek szerint február elején indulhat el.  „Egy nagy, erőteljes, meglepő és igaz kórképet fog mutatni az országról” – mondta az első, ráébresztő kampányszakasz alapötletéről Tihanyi Péter, az ACG.HEY kreatívigazgatója. „Ahol a mindennap embere jár-kel, találkozni lehet majd vele. Akár még olyan megmozdító eseményekben is gondolkodunk, ahol egy nagy, kollektív tanulság levonására is képes az ország. Reméljük, sikerül annyira felrázni az országot, hogy hajlandó legyen erre.”

A kampány nem hagyományos médiafelületeket használó elemeihez partnerekre is számít az ügynökség. „A második fázisban szeretnénk a recepteket is átadni, aminek szintén számtalan megnyilvánulási formája lesz: szeretnénk emberi és őszinte módon beszélni az emberekkel a legkülönbözőbb helyeken. A média mellett a városokat, a köztereket is a kampány élő elemeiként kezelve szeretnénk segíteni” – magyarázta Tihanyi Péter.

Nem öncélú gerillák
Blaskó Nikolett, az ügynökség ügyvezetője szerint a gerillaelemek dacára nem fog öncélú kreativitást alkalmazni: a fő tömegeknek az ATL-csatornákon juttatnák el az üzenetet, az ambient és gerillaeszközöket pedig célcsoportspecifikusan, főleg a fiatalokat célozva használják majd. „Nagyon komoly, valódi insightra épülő stratégiát dolgoztunk ki, hiszen ez a kampány mindenkinek kell, hogy szóljon. Az eddigi belső tesztek és a zsűri reakciója alapján elsőre át fog menni az üzenet” – mondta.

Az ügynökség másfél-két teamnyi energiát áldoz majd a munkára 2009 folyamán. „Idén lettünk négy évesek, magyar tulajdonú ügynökség vagyunk, és nagyon kevés publicitásunk, nehezen tudunk kiugrani a mezőnyből” – világította meg a felajánlás okait Blaskó Nikolett, hozzátéve: az ügynökség eddigi működése során is kapacitása 10-15 százalékát jótékony célra fordította, többek között a Reklámzabálók Éjszakájának és a veszprémi állatkertnek dolgozva.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (3 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Köszi. Mondjuk, így is rettenetesen sok. Bele fognak rokkanni.
#
Listaáron.
#
Ez most jó? A 6 milliárd az listaáron annyi vagy net-net?
hirdetés

A Rakéta a Player Tech rovatából nőtte ki magát.

Új, karácsonyi tematikájú reklámfilmet készített a Springer&Jacoby a Provident Relax kölcsönéhez.

A Pernod Ricard zászlóshajó-termékének kommunikációs platformját a Greenroom adaptálja a magyar piacra.

A Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinikának gyűjtenek életmentő berendezésre.

Egy cseh online szupermarket nemzetközi terjeszkedésének első állomása lesz.

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!

hirdetés
hirdetés