hirdetés
hirdetés
hirdetés

Átadták az Aranyrajzszög-díjakat

A Graphifest keretében idén is kiosztotta a legjobb hazai tervezőgrafikusoknak járó Aranyrajzszög-díjakat a Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete. Az utóbbi évek kiemelkedő tevékenységéért járó elismerést Tóth Gergely, a Mátai és Végh Kreatív Műhely art directora kapta a MüPa és a Reneszánsz Év arculatáért.
hirdetés

A Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete (MGSE), a Magyar Tervezőgrafikusok Társasága (MATT) és a Design Terminál idén november 8-a és 23-a között rendezte meg a budapesti Gödör Klubban a Graphifestet, amely két kiállításból és kapcsolódó előadásokból áll.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) által meghirdetett Reneszánsz Évéhez kapcsolódva a MATT „A betű reneszánsza” címmel írt ki hazai és külföldi grafikusok részére pályázatot, amelynek anyagából ötven pályamű látható a tárlaton. Az MGSE 2002 óta évente rendezi meg az Aranyrajzszög-díjhoz kapcsolódó kiállítást, amely a tervezőgrafika területén tevékenykedő hazai alkotók megbízásokra és pályázatokra készített munkáiból mutat be válogatást. Az egyesület az alkotásokat négy kategóriában bírálja el.

A díjazottak: Felsmann Tamás, Tóth Gergely, Kaszta Móni és Csernák Bence
A díjazottak: Felsmann Tamás, Tóth Gergely, Kaszta Móni és Csernák Bence

Idén az Életmű-díjat Felsman Tamás kapta. A kiállítás brossúrája a következőket írta a díjazottról: „egyéni képi-grafikai világában sajátos módon tűnnek el a képgrafika és a tervezőgrafika határai. Munkái egyszerre hordozzák a távol-keleti grafikai kultúra érzékenységét és a legjobb európai tervezőgrafikai hagyományokat. A kiállításon klasszikussá vált plakátjai láthatók, amelyeket a Magyar Hematológiai Társaságnak, a Medicor Medica rendezvényeinek készített, továbbá a Discover Hungary ’90-es plakátja, valamint a Hanky Panky című amerikai film plakátja abból az időből, amikor még tényleg egyéni ízű filmplakátok készültek nálunk.”

Az utóbbi évek kiemelkedő tevékenységéért járó díjat a zsűri Tóth Gergelynek ítélte, akinek munkái közül kiemelkedően jelentős a Művészetek Palotája (MüPa) arculata, arculati kézikönyve, de az ő nevéhez fűződik a Reneszánsz Év 2008 arculatának kialakítása is. Tóth Gergely egyébként tervezőgrafikai munkái mellett a Mátai és Végh Kreatív Műhely art directori feladatait látja el.

A kulturális díjat idén az Arkas Design stúdió munkatársa, Kaszta Móni nyerte, többek között a 31 gondolat című, saját fotóit tartalmazó könyvéért és a hozzá kapcsolódó kulturális termékcsaládért, a Szépművészeti Múzeum Soul and Body című kiállításának katalógusáért, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum Párizs és Berlin kiállítási brossúráiért. Kaszta Móni tervezte egyébként még a Vass Cipő arculatát és weboldalát, illetve a Vince Kiadó népszerű sorozatát Budapest városrészeiről.

Csernák Bence vitte el a szuverén tervezőgrafika díját a magánnyomozó és egyéb rokon tevékenységgel foglalkozó cég, az Ulysses Team kisarculata és weboldala, a Korubo logója, arculata és weboldala, valamint az önkormányzatok és iskolák vezetői számára készült, az Észak-Pesti Térségi Információs Központ eddig elért eredményeit bemutató, „Észak-Pesti szakképzések A-Z” című kiadvány elkészítéséért.

Az Igényes Megrendelő Elismerő Oklevelet a kiállítás és a verseny szervezői idén két cég képviselőjének ítélték oda: Turkovics Mónikának, a MüPa kommunikációs és marketingigazgatójának, valamint az Ulysses Team magánnyomozó iroda ügyvezetőjének, Sasvári Rudolfnak.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Zala megyei város mostantól letisztult logóval és kaleidoszkópos dizájnnal nyomul.

Hová kerül idén az Év GastroDesign étterme díj, és melyik hazai szálláshely kapja az Év HotelDesign elismerést?

A Mito túl akart lépni a klasszikus kommunikációs eszközökön. 

Az elmúlt két évtized alapvető változásai miatt volt szükség a frissítésre.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

Július 11-én este tartjuk az online videós tartalmak versenyének díjátadóját. A belépés mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz között.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

hirdetés
hirdetés