hirdetés
hirdetés
hirdetés

Arany Penge - végleges, javított, teljes rövidlista

A tavalyi nyertes Leo Burnett 15 munkával vezeti az idei Arany Penge Kreatív Fesztivál shortlistjét. A helyzet pikantériája, hogy az előző évi győzelem jogán az ügynökség kreatívigazgatója, Tordai Péter az idei zsűrielnök. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) versenyén a rövidlistára bejutott munkák számát tekintve a dobogón a Grey, a Carnation, a DDB, a HPS Experience és a Young & Rubicam (Y&R) szerepel.
hirdetés
Erőteljes fölénnyel vezeti a Leo Burnett az Arany Penge Kreatív Fesztivál frissen nyilvánosságra hozott shortlistjét: 15 munkáját juttatta tovább a zsűri a döntőbe. A helyzet furcsasága, hogy - mint azt a Kreatív Online megírta  - a zsűrit ügynöksége tavalyi győzelme okán Tordai Péter, a Leo Burnett kreatívigazgatója elnökli.

Az előző évi nyertest a Grey, majd a Carnation, a DDB, a HPS Experience és a Y&R követi a végső esélyes alkotások listáján. A teljes, kategóriákra bontott shortlist a nevezett munkák feltüntetésével letölthető.

A végeredmény már megszületett, de egyelőre titkos: a május 29-i gálán hirdetik majd ki.

Mint ismert az Arany Pengét idén új alapokra helyezték, a kiírók megszüntették a vonal szerinti elkülönítést, így a versenyen nincsenek ATL- és BTL-kategóriák, illetve ATL- és külön BTL alapú kampányok. A MAKSZ ezzel az újítással azokra a változásokra reagált, hogy mára a kommunikációs szakterületek határai elmosódtak, tehát az ügynökségek gyakorlatilag azonos terepen versenyeznek.

A rövidlistáról szóló hírünk mellett korábban tévedésből hibás, pontatlan táblázatot közöltünk. Az alábbi lista a helyes. Az érintettektől és olvasóinktól elnézést kérünk!

Az Arany Penge Kreatív Fesztivál rövidlistájának élmezőnye
Ügynökség Bejutott munkák száma
Leo Burnett 15
Grey 6
Carnation 5
DDB 5
HPS Experience
5
Y&R 5
HD Group 4
Laboratory Ideas 4
Sylva 4
Kirowski 3
Lowe GGK 3
Publicis 3
ACG.Hey 2
Akció-NXS 2
BBDO 2
Café Creative 2
Mediaedge:CIA 2
Ogilvy&Mather 2
Roxer 2
Saatchi & Saatchi 2
Schoz & Friends 2
Twist Advertising 2
Well 2
Advertis 1
Café Contact 1
Euro RSCG 1
McCann Erickson 1
Megaphone Studio 1
Mindshare 1
Proud 1
Republic 1
Rope & Walker 1
Sky Marketing 1
Team 1
We Love Kreatív 1
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Tenderajánlást tett közzé a Magyar PR Szövetség, hogy átláthatóbbá és igazságosabbá váljanak az ügynökségi pályázati folyamatok.

A Frank Digital látja el a központi bank idei és jövő évi kommunikációs feladatait. 

Fördős Zé és cimborái karácsonyig térnek vissza.

A magány kap központi szerepet a cég új, Redditre készített amerikai projektjében.

Egy pénzkötegalakú rodeóbikával igyekeznek vonzóbbá tenni a befektetési lehetőségeket a fiatal felnőttek számára.

hirdetés

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről, az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

A GyártásTrend ősszel folytatja országjáró Roadshow-ját, amelynek keretében a gyártó cégek használható tudást kapnak a digitalizációs ipar 4.0 megoldásokról.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

hirdetés
hirdetés