hirdetés
hirdetés
hirdetés

Alig várom a júniust, hogy indíthassuk a fesztiválszezont

Ám a Fishing on Orfűn kívül is sok egyéb remek programot ajánl a National Gallery kiállításán át a Belvárosi Színház darabjáig Szőke Eszter, a Grayling ügyvezető-helyettese e heti Kultúrterrorunkban.

hirdetés

Szőke Eszter
Szőke Eszter
Szőke Eszter több mint 13 éves iparági tapasztalattal rendelkező kommunikációs szakember, 2013-ban csatlakozott a Graylinghez, jelenleg az ügynökség ügyvezető-helyettese, korábban ügyfélkapcsolati igazgató volt. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik integrált és több országon átívelő kampányok koordinálásában, vállalati, fogyasztói, márka és kríziskommunikációban, munkáltatói márkaépítésben, közösségi médiában, szövegírásban és médiakapcsolatokban.

Könyv

Az utóbbi évek kedves olvasmányai közé tartozik Hermann Hesse Buddha életét sajátosan bemutató Siddharthája, és Yuval Noah Harari Sapiens című könyve, amelyben egészen új megközelítésben, rendkívül szórakoztató módon követhettem végig a emberiség történetét, valamint a történész lehetséges jövőről szóló elképzeléseit. Amihez pedig időről időre visszatérek, mert mindig másképp tud újat mondani, az a Teljesség felé Weöres Sándortól.

Film

Frissebb filmélményeim közül igazán felüdítő volt a képzőművészeti alkotásokban tobzódó, animációs akció-thriller, a Ruben Brandt, a gyűjtő, és a zseniális színészi alakításokban bővelkedő Martin McDonagh-produkció, a Három óriásplakát Ebbing határában.

Szintén nagyon tetszett Paolo Genovesetől a Tejesen idegenek és A hely című filmek, melyekben mindig egy helyszínen, jól kitalált karakterek összjátékán keresztül bontakoznak ki a drámai fordulatok. S persze vannak olyan kedvenc alkotások is, mint az Amelie csodálatos élete, a Liza a rókatündér, az Égető bizonyíték, a Sherlock Holmes 1-2, a Blöff, vagy az Egek ura, amiket bármikor újra nézek egy bekuckózós téli estén.

Zene

Mivel a hétköznapokban túl sok zaj vesz körül, legtöbbre a csendes pillanatokat értékelem. Ha viszont zenére vágyom, a toplistán ott szerepel kedvenc Radnóti versem, a Bájoló Szabó Balázs Bandája előadásában, a Kispál és a Borztól a Kicsi csillag, Marc Cohntől a Walking In Memphis, a monoton munkavégzéshez pedig a legjobb motiváló zene nekem a Nirvana.

Színdarab

Mostanában két teljesen különböző darabot láttam, amik nagyon tetszettek. A Tóték az Örkény Színház társulatának pazar előadásában, minimál díszlettel és szereplőgárdával végig a színészi játékon tartva a hangsúlyt éri el, hogy a néző lankadatlan figyelemmel követheti az elejétől szó szerint borítékolt, mégis érdekfeszítő végkifejletet. A Belvárosi Színház Az oroszlán télen című előadása két rendkívüli, valós történelmi személy, II. Henrik és Aquitániai Eleonóra életébe enged bepillantást, remek színészi alakításokkal. A darabot követően pedig szerintem rajtam kívül mások is késztetést éreznek majd, hogy utána olvassanak az életre keltett szereplők hihetetlenül kalandos történetének.

Tévéműsor

Ha TV, akkor sorozatok vagy egy-egy jó stand up előadás. Mint sokan mások, én is alig várom április közepét és vele a Trónok Harca befejező évadát. Nagyon szerettem az elképesztően gyönyörű felvételekkel teli Blue Planet II-t, és, ha lesz időm, valamikor megnézem majd Sheldon Cooperék kalandjainak záró részeit is. Ha nem TV, akkor YouTube, azon belül filmelőzeteseket vagy éppen a The Slow Mo Guys szintén csodálatos képi világgal és izgalmas kísérletekkel teli szórakoztató epizódjait nézem szívesen.

Kiállítás

A legjobb kiállítás élményeim utazáshoz köthetők. Néhány éve például egy londoni út kapcsán volt szerencsém megnézni a British Museum lenyűgöző egyiptomi gyűjteményét és a National Galleryt, ahol élőben is láthattam többek között egyik régi nagy kedvencem, Jan van Eyck: Arnolfini házaspár című festményét is. Nemrégiben kétszer is bejárhattam a Vatikáni Múzeumot, az Angyalvárból pedig sokadszorra is megcsodálhattam Róma ezerarcú városát. De ugyanúgy elbűvölő volt számomra a prágai Mucha Múzeum, akárcsak a bécsi Belvedere.

Jan van Eyck: Arnolfini házaspár - Forrás: Wikimedia
Jan van Eyck: Arnolfini házaspár - Forrás: Wikimedia

Étterem

Utazásaim során nagyon megkedveltem az ázsiai konyhát, így itthon is szívesen nosztalgiázom például Budapest egyik legjobb curryjét kínáló Kao Niaw Ping Kai Étteremben, eszem egy jó levest a Hai Nam Pho Bistróban, vagy egy Shio szettet a hangulatos japán Komachi Bistróban.

Kávé

Munkához és baráti beszélgetésekhez is mindig szívesen választom a Ferenciek terén a Madal Cafét és a mindnementes kínálatban is bővelkedő Oh My Greent , de sok jó emlék fűz a Jókai téri La Delizia kekszmanufaktúrához is.

Újság

A napi hírek és szakmai cikkek mellett az elmúlt években sok inspirációt merítettem a Leo Babauta, Jennifer Burger, Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus és Ella Woodward blogbejegyzéseiből, aki mindannyian kiszállva a kényelmesnek hitt mókuskerékből, pozitív irányban változtattak az életükön.

Kirándulás

A Magas Tátra szinte minden szezonban kiváló úti cél számomra, ahol olyan gyönyörű helyeket fedezhetünk fel, mint a Tarpataki-vízesések, a Téry ház vagy a Zöld-tavi menedékház. Szintén csodálatos, főleg ősszel, az osztrák Grand Canyonként is emlegetett Ötschergraben.

Sport

Otthon mostanában saját magam által összeállított jóga- és pilates gyakorlatokkal mozgatom át magam, amit időnként Tracy Anderson és Jennifer Galardi táncos programjaival, jó időben pedig szabadtéri futással kombinálok. Tavaly kipróbáltam az Aerial jógát is, és egyből megszerettem, mert nagyon jól megmozgatja a testet és nyújtja az izmokat, a levegőben végzett gyakorlatok pedig egészen egyedi jógaélményt adnak.

Program

Minden évben alig várom a júniust, hogy barátaimmal együtt indíthassuk a fesztiválszezont a Fishing on Orfűn, ahol mindig sort kerítünk egyik kedvenc városom, Pécs meglátogatására is. A másik nagy favorit nekem Veszprém hangulatos városa és az Utcazene fesztivál, ahol egy hétvégére az önfeledt zenéé a főszerep.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Pont Itt magazin tematikus online különszámában külföldi jó példákból, a vírushelyzetre adott kreatív megoldásokból is szemezgetnek, ingyenesen letölthető!

Olyan kültérre tervezett alkotásokat várnak, amelyek szabadon, de reflektálnak az elmúlt hónapok helyzetére.

A gála augusztus 30-án, 20 órakor indul a New York-i Barclays Centerben.

A Topo Chico Hard Seltzerrel erősít az üdítőgyártó.

A Facebookot és a Google-t pedig fel kell darabolni, különben egyre nagyobb lesz a hatalmuk.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk augusztus 6-án online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdeti lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés