hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tévéknek fog fájni a reklámadó

Közzétette a reklámadó bevezetéséről szóló törvényjavaslat munkapéldányát pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kormány hivatalos honlapján. 1 milliárd forintos adóalapot el nem érő vállalkozásoknak nem kell fizetniük, tehát főként a tévécsatornák járhatnak rosszul.

hirdetés

Az NGM szerint az adóintézkedést az EU túlzottdeficit-eljárása alóli kikerülés, illetve az arányos közteherviselés indokolja. A munkapéldány szerint az adó alanya a reklám közzétevője, alapja az a nettó árbevétel, amely a reklámok közzétételéből származik.

A korábbi tervekkel ellentétben csak az 1 milliárd forintos adóalapot elérő cégeknek kell reklámadót fizetnie, 1-5 milliárd forint között 1 százalék, 5-10 milliárd forint között 10 százalék, 10 milliárd forint fölött pedig 20 százalék a reklámadó mértéke. Ezen tervezet alapján tehát főleg a legnagyobb médiacégek, a televíziós csatornák járhatnak rosszul az adó bevezetésével - írja a 444.hu.

Az adó alanya nemcsak magyar, hanem külföldi illetőségű magán- és jogi személy is lehet, az adókötelezettséget – önadózás útján – az adóévet követő ötödik hónap utolsó napjáig kell bevallani az e célra rendszeresített nyomtatványon az állami adóhatósághoz.

A Hvg.hu továbbá azt írja az első adóelőleget július 20-ig kell megállapítani és bevallani, és két egyenlő részletben kell befizetni augusztus 20-ig, illetve november 20-ig.

A kormány jövő szerdai ülésén dönt a törvényjavaslat végleges szövegéről, ugyanakkor pont szerdán dönt az Európai Bizottság (EB) arról, hogy javasolja-e a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárás megszüntetését. A portál szerint jó okkal feltételezhető, hogy Magyarország jövő szerdán pozitív ajánlást kap Brüsszeltől, és az uniós pénzügyminiszterek június 21-i tanácsülésén hivatalos döntés születhet a 2004 júliusa óta hatályban lévő deficiteljárás megszüntetéséről.

Mint arról csütörtökön a Kreatív Online is beszámolt, Orbán Viktor szerdán az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón azt mondta: "Ha minden igaz, mire hazaérek, már kézhez kapom az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené"

(forrás: HVG, MTI, Kreatív Online, 444.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés