hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Sose halunk meg és a Pogány Madonna voltak a legnézettebbek a Filmalap Vimeo-oldalán

420 ezer kattintást hozott a Filmarchívum ünnepi akciója. Idén rövidebb idei futott az akció, de több filmmel. Többen kattintottak mint egy évvel korábban.

hirdetés

Hasonlóan egy évvel korábbi akciójához, a Magyar Nemzeti Filmalap a karácsonyi időszakban ingyenesen streamelhetővé tett egy csomó magyar klasszikus filmet. Egészen pontosan: december 21-től január 4-ig száz filmet tettek szabadon elérhetővé a Filmarchívum Vimeo-csatornáján, 54 rendező alkotásait 1912-től 1998-ig.

Több mint 420 ezren kattintottak a filmekre, elsősorban a játékfilmek, ahogy a Filmalap közleménye rámutat. A három legnépszerűbb film a Sose halunk meg, a Pogány Madonna és az animációs János vitéz.

"Az élmezőnyben végzett a Cha-cha-cha, a Falfúró, Az én XX. századom, valamint az első, részben színes nyersanyagra forgatott magyar film, a Radványi Géza rendezésében készült A beszélő köntös, amely 15 éve a Filmarchívum első kísérlete volt a digitális restaurálásra" - írják.

A filmek egy része angol felirattal volt megtekinthető, a határon túl is nézték az alkotásokat, főleg az Egyesült Államokban, Romániában, az Egyesült Királyságban, illetve Németországban.

2017-ben egy héttel tovább futott az akció (december 22-től január 12-ig, és kevesebb filmet tettek hozzáférhetőve (60-at), akkor mindez 380 ezer kattintást hozott. A Filmarchívum Vimeo-oldalán egyébként év közben is elérhető egy csomó minden, többnyire filmrészletek, előzetesek. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Mitte új ügyfelei közt megtalálható a régió egyik legnagyobb aukciósháza, felsőoktatási intézmény, illetve független ingatlantanácsadó cég is. 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés