hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Pepsi kajánul köszön be a Coca-Colának

Az idei Super Bowl a Coca-Cola történeti városában, Atlantában lesz. A hivatalos ital viszont a Pepsi. Más helyi márkákat is érint a konkurens szponzoráció.

hirdetés
  • Nézd, ki van itt!
  • Kösz a vendéglátást, Atlanta! Mi hozzuk az italokat!
  • Pepsi a városban. Frissítő.

Ilyen és ehhez hasonló szövegek jelentek meg a Pepsi szabadtéri hirdetésein és óriásplakátjain Atlantában. Ennek az oka, hogy a Pepsi a Super Bowl hivatalos üdítőmárkája, és az ötvenharmadik Super Bowl Atlantában lesz idén. A Coca-Cola pedig innen indult a 19.században, azaz elég erősek a történelmi-kulturális-gazdasági kapcsolatok a piros márka és a város között.

Most pedig kék hirdetések jelentek meg városszerte, a traumát ráadásul tetézi, hogy a helyi csapat, az Atlanta Falcons nem került be a döntőbe, teszi hozzá ez a helyi cikk. Az NFL-döntőt a Mercedes-Benz stadionban rendezik, amely alig egy mérföldre van a Coca-Cola gigantikus központjától (World of Coca-Cola). A Pepsi 2002 óta az NFL szponzora.

Az Adweek megjegyzi, hogy természetesen a Pepsi jelen van egyébként is a Coca-Cola dominálta városban, például a Taco Bell révén, amelynek a hivatalos üdítőmárkája, ám a Super Bowl-szponzoráció mégis erősen szimbolikus. És erre rá is játszik a Pepsi, a maga cukkoló módján.

A Super Bowl nem csak ezt a két márkakonkurenst érinti, erre szintén a fent hivatkozott helyi cikk hívja fel a figyelmet. Georgia állam (amelynek Atlanta a fővárosa) több nagyvállalata aktívan részt vett az esemény támogatásában, írják, mégsem jelennek meg szponzorként az ország legfontosabb sporteseményén, mert a konkurenseik állnak szerződésben az NFL-lel. A Coca-Cola mellett a UPS, a Chick-fil-A, a Kia, a Mercedes-Benz, valamint a Holiday INN-leány IHG-t és a Serta Simmons matracmárkát említik, amelyekkel szemben a FedEx, a McDonald’s, a Ford, a Marriott és a Sleep Number jelennek majd meg.

Puskár Krisztián
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

A díjat a 2018-ban meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékére alapították. A zsűriben ott ül Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivista is.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola arculati, kommunikációs stratégiai megújulását, sajtó- és social kommunikációját támogatja az ügynökség.

Nonprofit szervezetek és cégek is jelentkezhetnek, a határidő március 31.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok hatékonyabb kiszűrése érdekében.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés
hirdetés