hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Nike vébés reklámját alig látta valaki

A Pepsi vébéreklámját a válaszadók négyötöde tudta beazonosítani, a Nike reklámjára alig emlékszik valaki. A Szentkirályit szerették a magyarok az Ipsos kutatása szerint.

hirdetés

Az Ipsos a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság után a focivébére készülr reklámok hatását kutatta. A magyar piacról négy márka, a Pepsi, Coca-Cola, a Nike és a Szentkirályi focis reklámjait vizsgálták júliusban 427 megkérdezett részvételével.

 

A kutatás legnagyobb meglepetése az volt, hogy a megkérdezettek számára a Nike „Write the Future” kampánya nagyon leszerepelt. A Nielsen kutatása szerint korábban a  vébé sztárjának kiáltották ki a Nike reklámot, és blogok, fórumok tízezrei írtak róla. Ennek ellenlére a magyar közönségben, úgy tűnik, alig hagyott nyomot. A válaszadók közül csak minden kilencedik látta, kétharmaduk tudta csak beazonosítani a márkát, és a válaszadók fele nem is értette a reklámot.

 

Négyötöde látta viszont a Pepsiét, valamivel több, mint fele a Coca és a Szentkirályi reklámjait. A reklámok beazonosításánál is a Pepsi szerepelt a legeredményesebben, a filmet látók több, mint négyötöde tudta beazonosítani a márkát, a többi termék esetében ez az arány egyaránt kétharmad körül mozgott.

 

A reklám hatásaival kapcsolatban a legtöbb pozitív érzést a Szentkirályi váltotta ki: a termék magyar volta, valamint Puskás Ferenc megelevenítése egyaránt közrejátszhatott abban, hogy a reklám képes volt arra, hogy közelebb hozza a márkát a fogyasztóhoz. A reklámot a válaszadók többsége hihetőnek, személyhez szólónak találta, és úgy érezte, hogy a reklám hatására többet tudott meg a márkáról. Ezen felül több mint kétharmad részük úgy érezte, hogy a reklám a termék egyediségét, a versenytársaktól való megkülönböztethetőségét is jól alátámasztja.

 

A két fő konkurens kólamárka, a Pepsi és a Coca egymáshoz közeli eredményeket ért el a vizsgált dimenziók többségében. A reklám hihetőségénél ért el lényegesen magasabb eredményt a Coca a Pepsinél.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Indul az HBO Max globális kiterjesztése, ennek részeként az HBO márka alatt Európában futó D2C-szolgáltatások is egységes ernyő alá kerülnek.

Az idei év tökéletes választás a poklok urának, jól is érzik magukat együtt. 

Ebben az évben a döntőbe jutott 47 pályamű közül a legtöbb döntős a Társadalmi célú kampányok – CSR - Márkák, vállalatok /doing good kategóriában született.

Eltűnt az Index impresszumából az Ivermektin nevű vegyületet a koronavírusra hatásos gyógyszerként feltüntető Molnár Dávid neve.

A discovery+ globális terjesztése 25 országban indul, a Discovery márkáinak és partnereinek – például a BBC, az A&E és a Group Nine – több mint 55 ezer epizódjával és az Eurosport tartalmaival, köztük az olimpiai közvetítésekkel.

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!

hirdetés
hirdetés