hirdetés
hirdetés
hirdetés

A McDonald’s csúnyán elhasalt egy jó szándékú koronavírus-aktivitáson

Rengeteg Twitterező szólt be a széthúzott M-betűre, köztük még Bernie Sanders is.

hirdetés

Elég nagy trend lett mostanában a logókkal való játék a koronavírus árnyékában. A szlovén grafikus, Jure Tovrljan jó pár világhírű szimbólumot koronavírusosított, az Audi tényleg megcsinálta a social distancinget, a McDonald’s pedig Brazíliában próbálkozott meg egy hasonló aktivitással, aminek nem várt következménye lett.

A gyorsétteremlánc számára a DPZ&T ügynökség készítette el azt a módosított logót, amin az M-betű két fele tisztes távolból figyelik egymást, ezzel is támogatva a társadalmi távolságtartást. Az aktivitás azonban sokakban indulatokat szított fel a céggel kapcsolatban, többek között Bernie Sanders, elnökjelölt-aspiráns is arról posztolt retweetelve az átszerkesztett logót, hogy a McDonald’snak inkább a munkavállalói számára kéne élhetőbb béreket és fizetett betegszabadságot biztosítania.

Mint pedig azt az AdAge kiszúrta, a kritikus Twitter kommentek megjelenése után a cég el is tűntette az aktivitást a közösségi oldalairól, ám a lap azon kérdésre, hogy miért döntöttek így, egyelőre nem adtak választ.

Győri Zsófia
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A hidegháború és az űrverseny a grafikusokból is kihozta a legvadabb álmokat.  

Összes lapjában és online felületein is közös tapsra buzdít a kiadó.

A Most Mobilszerviz nekik segítene. Az új brand bevezető kampányát a Human Telex fejlesztette. A kampánybejelentőt olvashatjátok.

Tanácsokat osztanak azoknak, akik most másokon segíthetnek. A kampánybejelentőt olvashatjátok.

Őrültségnek tűnik épp most országimázs-reklámra költeni, de a portugálok inkább aktualizálták az üzenetet.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne ad

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! A Kreatív szaklap először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: június 3.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN!

hirdetés
hirdetés