hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Magyar Telekom mindent cáfol

A 444 ma reggel leírta mi állhatott az Origo korábbi főszerkesztőjének eltávolítása mögött. A cikk állításait cáfolta a Magyar Telekom.

hirdetés

A 444-en csütörtök reggel megjelent egy alapos cikk arról, hogy a Magyar Telekom, mint az Origo tulajdonosa hónapok óta nyomást gyakorol a portálra, hogy az ne írjon olyan cikkeket, amelyik a kormánynak kellemetlen.

"A Telekom már tavaly átengedte az Origót a kormánynak" című cikk részletesen foglalkozik a Magyar Telekom és a kormány között az elmúlt egy évben zajló többféle egyeztetésről. 

A cikk szerzői kormányzati, a telekomhoz és a origohoz közeli forrásokkal is beszéltek, akik szerint egyértelmű, hogy a kormány neheztelt az Origóra. A Telekomnál lezajlott a vezérigazgatói és elnöki teendők szétválasztása, az igazgatóság elnökének Kerstin Günthert választották, aki a 444 cikke szerint jó kapcsolatokat ápolt és ápol kormányzati körökkel, hozzá köthető a kiegyezés a Telekom és a kormány között. Állítólag a kiegyezés és a jó kapcsolat egyik feltétele az volt, hogy az Origo hagyjon fel a kormány támadásával. Ezt a Telekom eddig nem tudta elérni, és a 444 cikke úgy látja, hogy ennek köszönhető, hogy hétfőn eltávolították Sáling Gergő főszerkesztőt. 

A Magyar Telekom közleménye, most azt mondja el részltesebben, amit tegnap az anyacégük, a Deutsche Telekom is elmondott röviden. Azt állítják, hogy semmilyen módon nem gyakoroltak nyomást az Origora, a főszerkesztő leváltása az Origo belügye és nekik nagyon fontos a sajtószabadság, 

A kommunikációs ipar történetíróinak kedvéért Itt a teljes közlemény:

 

"A Magyar Telekom az Origo Zrt. 100 százalékos tulajdonosaként kiemelten fontosnak tartja az Origo.hu szerkesztőségének teljes függetlenségét. Nem szólt és a jövőben sem szól bele az Origo szerkesztőségének munkájába, nem dönt a szerkesztőséget érintő személyi kérdésekről. A médiában vitatott személyi döntés az Origo Zrt. menedzsmentjének döntése. A Magyar Telekom nem gyakorolt nyomást és nem kérte az Origo Zrt. vezetőségét a portál főszerkesztőjének leváltására.

A Magyar Telekom Magyarország vezető távközlési szolgáltatója, tevékenységünk legalapvetőbb célja biztosítani a szabad információáramlást, az információhoz való szabad hozzáférést, így társaságunk alapértékei közé tartozik az elkötelezettség a sajtószabadság mellett. Az Origo.hu szerkesztőségének függetlenségét az Origo Zrt. menedzsmentjének mindenkor biztosítania kell.

A Magyar Telekom határozottan cáfolja a sajtóban megjelent azon találgatásokat, amelyek az Origo.hu főszerkesztőjének távozását a Magyar Telekom és a magyar kormány közötti megállapodással hozzák összefüggésbe. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Magyar Telekomra semmilyen nyomás nem nehezedett a kormányzat részéről akár a főszerkesztő személyét, akár az Origo.hu tartalmát illetően. Ezenfelül a Magyar Telekom elnöki és vezérigazgatói pozíciójának szétválasztása a Deutsche Telekom leányvállalatainál megkezdett, és több országban már végbement folyamat.Ezért alaptalan minden olyan sajtóban megjelent feltételezés, mely szerint a Magyar Telekom és a Magyar Kormány között, idén február 21-én létrejött Partnerségi Együttműködési Megállapodás a Digitális Magyarországért bármilyen mértékben érintette volna akár a vállalat irányításának struktúráját és vezetőit, akár az Origo Zrt-t. A Magyar Telekom és a Magyar Kormány között ez az egyetlen érvényben lévő stratégiai szintű megállapodás, amely mind a kormany.hu, mind a telekom.hu oldalakon megtekinthető.

A mindenkori kormány és a Magyar Telekom vezetői közötti párbeszéd természetes, ám ezek célja sohasem a nyilvánosság, a sajtószabadság korlátozása.

A Magyar Telekom tőzsdén jegyzett vállalatként, és a szintén tőzsdén jegyzett Deutsche Telekom leányvállalataként, teljes transzparenciát biztosított és biztosít a jövőben is a nyilvánosság számára".

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Egy korábban visszahúzódóan kommuniláló német multi magyarországi leányával dolgoztak együtt egy évet. 

Nem elveszi a munkát, csak besegít, ha kell. 

Az 1997-ben kiadott, és azóta számtalan folytatást, no meg nemzetközi sikert maga mögött tudó Fallout című videojátékból készít sorozatot az Amazon.

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.