hirdetés
hirdetés
hirdetés

A legsikeresebb függetlenek

A díjakat tekintve talán kicsit visszaesésnek tűnhet a tavalyi listavezető ACG negyedik helye, de az Effie szerint a világ leghatékonyabb független ügynökségénél ez aligha okoz problémát. Évértékelés és nagyszabású tervek.

hirdetés
ACG
Díjnyertes kampányok 2014-ben
Heineken (Soproni): Tele optimizmussal
Heineken (Gösser): Gösser Tennis Zitrone
Heineken (Soproni) : Jóleső segítség
Heineken: HBP140
Heineken: Take the stage
Heineken: Miss Fácán
Heineken: Jóleső segítség
Heineken: Strongbow Faláda
Antenna Hungária: Kapcsolj Rózsa Gyurival
Nissan: Kapd el Mismót
IT Magyar Cinema: Nyári moziszínház
Antenna Hungaria (Mindig TV):
Kapcsoljon Rózsa Gyurival

Legfontosabb ügyfelek
Heineken és márkái, Nissan Europe, Raiffeisen, Dechatlon, Mindig TV

Alapítás éve
2004

Ügyvezető igazgató
Blaskó Nikolett

Kreatívigazgató
Tihanyi Péter, Nagy László

Értékesítés nettó árbevétele (2013)
1,38 milliárd forint

Adózott eredmény (2013)
54,1 millió forint

Munkatársak létszáma
80 fő

Az ACG tavalyi évének két legfontosabb eseménye az volt, hogy betöltötték a tizedik évüket, és hogy az Effie szerint ők lettek a világ leghatékonyabb független ügynöksége, az összesített európai rangsorban pedig a másodikak lettek az isztambuli TBWA mögött. Ez óriási eredmény egy magyar ügynökség részéről. A hatékonyság amúgy is az ügynökség credójává vált az évek során, Tihanyi Péter kreatívigazgató Ogilvy híres mondását kicsit módosítva úgy fogalmazott, hogy „ami kreatív, az hatékony is”. „A kezdetektől fogva legalább annyira fontos volt számunkra, hogy működő és eredményeket hozó kampányokat készítsünk és ebből azóta nem is engedünk” – tette  hozzá Blaskó Nikolett, az ügynökség alapító-ügyvezetője.

Balról jobbra: Tihanyi Péter kreatívigazgató, Blaskó Nikolett ügyvezető és Nagy László kreatívigazgató (Fotó: Szombat Éva/Kreatív)

Az ACG tíz éve tényleg a nulláról indult. „Akkor nem gondoltuk, hogy egyszer majd idáig is eljuthatunk, bár az arra való szándék megvolt, hogy ki szeretnénk majd tűnni és meghatározó tényezők szeretnénk lenni a piacon” – emlékezett vissza Blaskó Nikolett. Tihanyi az indulás után három évvel csatlakozott az ügynökséghez. Az ACG az első nemzetközileg is elismert reklámos sikereit az általa készített, fogyatékkal élők integrációját segítő kampánnyal nyerte „az ACG szinte a semmiből ugrott előre, sokan nem értették, azt mondták, TCR-el könnyű nyerni, úgyhogy aztán megismételtük még párszor kereskedelmi ügyfelekkel is” – mondta Tihanyi. Azóta folyamatosan az élmezőnyben versenyeznek, eddig három alkalommal vezették a hazai kreatív ranglistát.

Szintén fontos lépés volt az ügynökség számára, hogy tavaly az offline és a digitális részleget összevonták. Ezen kívül az ACG lett a Heineken lead-ügynöksége, sikeresen átpozícionálták a Sopronit, amivel díjakat is nyertek, megnyerték az Unicumot, az Ofotértet és a Rexonát, mindezek mellett a tíz éve ügyfél E.on-t veszítették el egyedül tudtuk meg Nagy László társ-kreatívigazgatótól akinek ez a harmadik éve az ACG-nél. Blaskó Nikolett azt mondja, hogy 2014-ben több ügyfél is olyan mértékben vágta meg budget-eit, hogy valamelyest csökkent tavalyi forgalmuk. „A hazai piac kiszámíthatatlansága miatt idén már gondolkodunk, hogy a digitális szolgáltatásainkkal komolyabban kilépünk a nemzetközi piacra, ahogy a Nissannak és a Cinema Citynek is már évek óta kezeljük környező országbeli piacit” – ezt a tervet Nagy László osztotta meg. „Én meg újra tenderéhes vagyok” – mondta Tihanyi. Az évente 25-30 tendermeghívást kapó ACG különösen az FMCG- és a gyógyszerszektor felé szeretne lépni.

 

 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A több éves nagyvállalati HR vezetői tapasztalattal rendelkező Kárpáti Diána 2019 májusától a cégcsoport tagja.

A győztesek mámorától egészen Galactic Jackson szettjéig dokumentáltuk az eseményeket.

A hírek szerint több ezer szellemi munkát végző alkalmazottat küldenek el a cégtől a közeljövőben.

A Property Market meghívásos tenderén három ügynökség indult, a két körös kiválasztási folyamat végén pedig a Black Page Consulting nyert.

Mint kiderült, a kiadóvállalat fiókjait azért zárolta a Facebook mert egyikük megsértette a reklámszabályzatot.

hirdetés

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

A versenyre nevezhető bármely olyan mozgóképes alkotás, amely 2018.01.01. és 2019. 05.24. között bármilyen online, illetve mobileszköz-alapú felületen került elsődlegesen publikálásra. Nevezési határidő: május 24.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés