hirdetés
hirdetés
hirdetés

A GVH vizsgálja a kormánybarát médiakonglomerátumot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előtt van a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány bejelentése az Opus Press, az Echo TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó feletti irányítás megszerzéséről – írja a hivatal közleménye.

hirdetés

Eszerint a tranzakcióról szóló bejelentés november 28-án érkezett meg a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

A tranzakcióról tegnap mi is alaposan beszámoltunk. Annak eredményeként a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány közvetlen egyedüli irányítást szerez Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Andy Vajna több cége: az Opus Press, az Echo Hungária TV, a New Wave Media Group és a Magyar Idők Kiadó – azaz szinte a teljes kormánybarát médiabirodalom felett.

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) rendelkezései értelmében a hatóság a bejelentés beérkezését követően 8 napon belül dönt arról, hogy indokolt-e a bejelentés alapján eljárást indítani. Vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítványt ad ki a bejelentőnek arról, hogy nem indít versenyfelügyeleti eljárást – írja a GVH közleménye.

Amennyiben a GVH az összefonódás vizsgálatát rendeli el, az ügyintézési határidő 30 nap, vagy 4 hónap lehet attól függően, hogy milyen okból került sor az összefonódás vizsgálatának elrendelésére.

A bejelentés vizsgálata folyamatban van. A bejelentésről szóló tájékoztatás itt tekinthető meg – zárul a közlemény. Itt gyűjtöttünk össze bevételi és reklámköltési adatokat, reméljük, ezek segítenek az elmélyült vizsgálódásban!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

 A Televíziós Film Mecenatúra az NMHH önálló szervezeti egységeként működik majd. 

AZ RTL Klub után a TV2-n újrainduló műsort Gundel Takács Gábor vezeti majd.

A csapat által kiadott Balaton Élménykalauzt egy országos ingyenes, kuponokat is tartalmazó magazin követi decembertől.

A félórás művelet 2018 óta már nem kötelező, ezért kell felhívni a fontosságára a figyelmet.

Lengyel Tamás a munkatársak „kórusának” kíséretében tolja.

hirdetés
hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!