hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Google fedi le az ikonposzter tizedét

Hatalmas, 1,4 gigapixeles plakát készült az internet 300 ezer legnézettebb weboldalának ikonjából. A kép jó részét a Google, a Facebook, a Yahoo és a Wikipedia fedi le.

hirdetés

Virtuális plakát készült a világ legnézettebb weboldalainak az ikonjai felhasználásával, a gigantikus méretű képen mintegy 300 ezer oldal ikonja a nézettségi statisztikákhoz igazított méretben jelenik meg.

Az Nmap.org hálózattérképező alkalmazás és az Alexa.com webstatisztikai oldal az internetes oldalakhoz tartozó logókból készült kisebb, 16x16 vagy 32x32 pixeles méretű weblapikonok felhasználásával alkották meg azt a térképet, amely a világ legkedveltebb 288 945 oldalát jeleníti meg.

A világ legnézettebb weboldalai
A világ legnézettebb weboldalai

A plakát szerint a Google keresőmotorja a világ „legikonikusabb" szolgáltatása, amely az 18720x18720 pixeles összeállítás tizedét, azaz 5968x5968 pixelt foglal el ahhoz, hogy a lista végén lévő, még látható oldal 8x8 pixeles méretben megjelenhessen. A plakát 600dpi-s változatában ezek a kisebb oldalak viszont már csak egy 0,34 milliméteres porszemként jelentkeznek.

A látogatottsági adatok vizuális megjelenítésével jól látható, hogy a Google, a Facebook és a Yahoo uralja a világhálót, majd YouTube, az MSN és a Wikipedia következnek.

A plakát elemei az Nmap oldalán, a teljes felbontású, 1,4 gigapixeles (37440x37440 pixeles) képen kereshetők, vagy az óriási felbontású képek akár le is tölthetők.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Részleges fizetőkapuval is terveznek, ami mögé exkluzív anyagokat szánnak.

A Pesti Srácok kormánypárti szerkesztősége által is működtetett új tévé szabadon fogható csatornaként a legtöbb hazai szolgáltató kínálatában elérhető lesz.

Várható volt, hogy valaki megpróbálkozik ott is az európai formátummal.

Ha már úgyis annyira olcsó megint a hamburger, mint 30 évvel ezelőtt.

Liverpool nem egy város, hanem egy külön ország, külön szabályokkal.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés