hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Digi kiveszi kínálatából az AMC csatornáit

Az AMC bízik a folytatásban, a Digi-előfizetők azonban jelen állás szerint kézi-BL, Spektrum és TV Paprika nélkül maradhatnak.

hirdetés

Jövő évtől módosítja csatornakiosztását a legnagyobb magyar kábelszolgáltató, a 30,2 százalékos piaci részesedéssel bíró Digi. A módosítások alapján kikerül a szolgáltató kínálatából a Spektrum Home-on kívül minden AMC-csatorna. Így a Digi-előfizetők jelen állás szerint nem találkoznak jövőre a Megamax (ez a csatorna megszűnik), a CBS Reality, a Sport1, a Sport2, a Spektrum, az AMC, a Filmcafé és a TV Paprika csatornákkal.

Az AMC közleményben reagált a hírre, és csatornái közösségi oldalain is kommunikálja már a változást.

"Az AMC Networks International – Central and Northern Europe („AMCNI CNE”) arról értesült, hogy 2020. január 1-jével a Digi kiveszi kínálatából a teljes csatorna-portfólióját. Ez nyolc televíziós csatornát érint, ezek a Sport1, Sport2, az AMC, a Filmcafé, a Spektrum, a TV Paprika, a Minimax, a Megamax és a CBS Reality.

Az AMCNI CNE és a Digi hosszú együttműködésre tekinthetnek vissza, és jelenleg is tárgyalásban vannak a köztük lévő szerződés meghosszabbításáról. A televíziós társaság korrekt, versenyképes és a piaci helyzetnek megfelelő árajánlatot adott a Diginek a portfóliója terjesztésére, így bízik benne, hogy sikerül hamarosan megállapodnia a Digi kínálatában lévő minden csatornája további terjesztésére" - fogalmaz a közlemény.

Az AMC budapesti stúdiója
Az AMC budapesti stúdiója

Az AMC közleménye és kommunikációja a sportrajongókon belül kifejezetten a kézilabda-szurkolókat szólítja meg, hiszen a változás leginkább itt válthat ki számonkérő reakciókat. A Sport1 és a Sport2 közvetíti ugyanis a januári férfi, és decemberi női Európa-bajnokságot, emellett a két csatorna a jelenleg futó szezonon túl újabb 5 évre elnyerte a kézi-Bajnokok Ligája jogait is.

Az Index cikke szerint tartozások állhat a Digi döntésének hátterében. A híroldal iparági értesülésekre hivatkozva arról ír, hogy a Digi a mobil üzletág fejlesztése miatt tartozásokat halmozott fel több tévétársaság felé is.

Kérdéseinkkel megkerestük a Digit is, amint választ kapunk tőlük, frissítjük cikkünket.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Bejelentették: várható az új arculat és a b2b-profil további erősítése is 2020-ban.

Úgy volt, hogy nem lesz hivatalos mörcs karácsonyra, de aztán észhet tért a cég.

Az árnyalat hivatalosan persze nem a kólásdobozról kapta a nevét, hanem nemes egyszerűséggel „klasszikus kéknek” hívják.

Robert De Niro saját gyűjteményének darabjait is felajálotta a könyvhöz.

A fenntarthatóság jegyében állt össze a két nagy múltú amerikai vállalat.

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

hirdetés
hirdetés