hirdetés
hirdetés
hirdetés

A briteknél minden ötödik ember hazudta betegnek magát már sorozat miatt

A Radio Times felmérése szerint az évadok végignézése akár komoly stresszfaktor is lehet.

hirdetés

A brit Radio Times 5500 embert kérdezett meg friss sorozatnézési szokásaikról. A válaszadók 18 százaléka mondta azt, hogy jelentett már beteget azért, hogy otthon sorozatot nézhessen sunyiban. (Vajon ez a szám mennyire ugrott meg az európai idő szerint hajnalban érkező Trónok harca-részek miatt?) Főleg azóta válhatott ez az éjjelbe nyúló sorozatnézés jelenséggé, mióta több streamingoldal is egyszerre teszi elérhetővé a sorozatok akár 10-15 órányi tartalmat kínáló teljes évadait is.

A válaszadók 23 százaléka vallotta be azt is, hogy hazudtak már társaságban arról, hogy láttak egy sorozatot. (Mind azokkal vagyunk, akik még nem látták a "kötelező, ezt nézd meg mielőtt bármit csinálsz és zseniális" Csernobilt. Igaz, ennél a témánál legalább nem kell szpojlerektől tartani.)

Csernobil (Fotó: HBO)
Csernobil (Fotó: HBO)

A darálás tehát abszolút szokássá vált a nézők körében, a válaszok alapján minden második ember nézett végig már egy ültő helyében nyolc órányi sorozatepizódot.

Az már a szokás veszélyeire utal, hogy a válaszadók 80 százaléka panaszkodott alvászavarokra a sorozatok nézése miatt. Így nem meglepő, hogy létezik már olyan kutatás is, amely a túlzott sorozatfogyasztást a szorongással, stresszel és depresszióval hozta összefüggésbe.

 (Innen: The Guardian

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

Dobrosi Eszter utódja házon belülről érkezik.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés