hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tudósítás Cannes-ból

A Blinkx vezetője nem sírt még bannertől

Közepesen megtelt a Cannes-i fesztiválközpont Debussy terme, mikor vasárnap reggel tízkor, az egyébként alvó városban elkezdte előadását Suranga Chandratillake, a Blinkx, a világ legnagyobb videós keresőmotorját működtető cég alapító-vezérigazgatója. A programfüzet szerint a téma az online videók értékesíthetősége, kreativitása és reklámcélú felhasználása. Forró téma – gyenge előadás.
hirdetés
„A reklám művészet” – ezzel az újszerűnek nem nevezhető felütéssel kezdte előadását Suranga Chandratillake, a Blinkx alapító-vezérigazgatója, aki azt a tiszteletteljes feladatok kapta a Cannes-i fesztivál szervezőitől, hogy az ő előadása nyithatta meg az egyhetes rendezvényt. A fenti kijelentést annyiban árnyalta később, hogy akkor művészet, ha képes arra, hogy elgondolkoztasson és szórakoztasson.

Ezt követően a médiatérkép színesedéséről volt szó, amit nyilván sokan, sokszor hallottak már, de minderre azért volt szükség, hogy az előadó elevickéljen tematikailag a probléma megfogalmazásához. Az internetes reklámok – elsősorban a bannerek – nem képesek arra hogy a korábban taglalt a reklám-művészet gondolatnak megfeleljenek. „Az internetes reklám célzott, hatékony, de hallott valaki olyat, hogy valaki egy bannertől elsírta magát? Hogy elgondolkodtatta? Volt nyilván, de nem ez a jellemző” – mondta Suranga Chandratillake. Majd hozzátette a videós tartalom viszont pont olyan, amely műfaji adottságait tekintve képes erre. Igen ám, de nem nagyon van jó megoldás az interetes videókhoz kapcsolt reklám-értékesítésre.

Suranga Chandratillake
Suranga Chandratillake
Az előadás ezen pontján már nyilvánvaló volt, hogy a céges prezentációk rosszabb kiadásáról van szó, mert a fő probléma megfogalmazása után azonnal jött is a megoldás, a Blinkx ötlete, amely arról szól, hogy az online videók mellé a tartalomhoz kapcsolódó reklámot lehet illeszteni. Az előadó egy példát is hozott, ha például Paris Hilton szerepel egy videóban, akkor mellé helyezhető egy párizsi hotel hirdetése, vagy egy francia utazás bannerje. Ezt egy még merészebb példa követte: az állatvilág egyik ragadozójaként ismert jaguárról szóló videó mellé egy Jaguár autómárka hirdetését vizionálta Suranga Chandratillake. Bizonyításképpen az előadó utolsó slide-on bemutatta, hogy kiknek sikerült már ilyen jellegű plusz szolgáltatást eladni: a Nokiának, a Shellnek és a Vodafone-nak.

Az előadás valószínűleg csak azért volt kisebb csalódás, mert a téma maga rendkívül ígéretes. Ahogy azt egy korábbi cikkünkben megírtuk, az online videós tartalom királyának számító You Tube-bal kapcsolatban nemrég merült fel a felületek értékesíthetőségének kérdése és igazi megoldást még ott sem találtak a problémára.

Cannesból bővebben, szubjektíven: kreativcannes.blogspot.com
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés