hirdetés
hirdetés
hirdetés

A BKV a Google-re bízza a tervezést

Lecseréli saját, ezerszer kárhoztatott útvonaltervezőjét a BKV, és ezentúl a Google készíti az új szoftvert – írja a Blikk.

hirdetés

A BKV-t is irányító Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Google-t bízta meg az új utazástervező szoftverjének fejlesztésével.

Az eddig használt program túl sok bosszúságot okozott a felhasználóknak, akik a BKV internetes oldalán próbálták megtudni, hogyan jutnak el busszal, metróval, villamossal legegyszerűbben úti céljukhoz. A Budapesti Közlekedési Központ most a Google-re bízza egy új program fejlesztését. Ennek lényege, hogy hamarosan egy New York-i és egy budapesti lakos is ugyanazon az internetes felületen tudja megnézni, hogyan juthat el legegyszerűbben a város egyik pontjából a másikba – írja a Blikk.

Az Index korábban úgy értesült, a BKV 12 millió forintot fizetett ki első részletként a fejlesztésre, amelyről nem sokkal később kiderült, kétséges, hogy megérte-e az árát. Hiába írta be a felhasználó a keresőbe a Klinikák vagy a Ferenc körút metróállomást, a program nem ismerte fel. A Liszt Ferenc reptér 1-es és 2-es terminálja közti útvonalra pedig azt javasolta a program, hogy gyalogoljunk a kifutópályán, noha a BKV 200-as busza mindkét helyen megáll.

A BKV az elmúlt egy évben javítgatta a hibákat, foltozgatta a rendszert, de az sosem működött olajozottan.

Budapest és a Google üzleti kapcsolata nem teljesen új. A BKV már két évvel ezelőtt szerződött velük, ennek ellenére saját szoftver fejlesztésébe fogott. Azt, hogy a szerződés ellenére miért kezdtek saját fejlesztésbe, valamint az mennyibe került és mi lesz a sorsa, arról a Blikk kérdései ellenére nem kapott válaszokat.

Útvonaltervezéssel kapcsolatos hír, hogy a Malév is új szoftvert fejlesztett, aminek segítségével könnyebb lehet ár alapján célirányokat választani.

(forrás: Blikk)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Az Álarcos énekes indulása hamarosan várható.

A fiatalok hat kategóriában versenyezhetnek.

Angela Merkel és Hillary Clinton is a családon belüli erőszak áldozatává vált a képek szerint.

A Table Budapestben tartották az összejövetelt január 16-án.

25 kiválasztott festményt helyeztek ki busz- és villamosmegállókban lévő citylightokra.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés