hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Transformers, Knight Rider, Szellemirtók, Batman, Vissza a jövőbe és a Jurassic Park autói egy reklámban

A mozi és autórajongók álomreklámja készült el Amerikában. A Walmart hipermarketek új szolgáltatását hirdeti a rendkívül szórakoztató reklám. A Golden Globe díjátadó szünetében vetítették először.

hirdetés

„Te jó ég, honnan volt erre pénzük?” – csetfelkiáltás kíséretében küldte el nekem reklámszakmában dolgozó testvérem azt a csodálatos reklámot, amely az amerikai Walmart hipemarketlánc új szolgáltatását hirdeti. Aki nem ismerné, a Walmart az Amerikának, ami Magyarországnak a Tesco. Az új szolgáltatás lényege, hogy az élelmiszereket meg lehet rendelni online, illetve mobilalkalmazás segítségével, majd azokat az áruház parkolójába gurulva a dolgozók kiviszik és már lehet is hazagurulni. Magyarán nem kell bemenni a zsúfolt, olykor híresen furcsa figurákat rejtő üzletterekbe.

A Publicis Groupe Walmartra delegált ügynöksége, a Department W által jegyzett film a parkolóba érkező autókra helyezi a hangsúlyt. De milyen autókra! Szerepelnek benne többek között a Batman, a Transformers, a Szellemirtók, a Knight Rider, a Vissza a jövőbe, a Jurassic Park és a Flintstone család világhírű járgányai. A legviccesebb rész, amikor Kit a Knight Riderből azt mondja egy vadidegennek: „Ez a jövő, Michael!” Készült egy hosszabb, másfél perces vágat:

Illetve a szokásos 30 másodperces tévéreklám:

A film médiatervezése is illeszkedett a mozis tematikához: a hétvégi Golden Globe díjátadó közvetítése közben vetítették le a filmet. Várhatóan az Oscar-gálán is sugározni fogják majd.

A „honnan volt erre pénzük?” kérdésre adott válasz pedig talán nem is olyan bonyolult. A Walmart tavalyi összforgalma 500 milliárd dollár volt, ami hozzávetőleg háromszorosa Magyarország évi GDP-jének.

Szerényi Szabolcs, főszerkesztő-helyettes
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Érdemes megvárni, amíg a szétrobbanó báránylufik is megérkeznek a buliba.

Jávor Benedek, a Klubrádió és a Mérték Médiaelemző Műhely közösen adták be a panaszt.

A lap egyik új hirdetése a mianmari népirtás felderítésére épül.

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató szerint a 444 cikke csúsztat a lapnál történtekről.

Igazán nem szép tőlük, mert előtte eladtak neki egy taliga Whoppert egy fogadásra.

hirdetés

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg a jegyed a bulira!

2018 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2018-as Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2019. február 5.

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.

hirdetés
hirdetés