hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pénzügyi Kommunikáció Konferencia

"A bankoknak nincs legsikeresebb pillanatuk"

A bankok hasonló kommunikációt használnak, a tudatos bankválasztók több banki terméket vesznek igénybe, a pénzügyi szektor pedig továbbra is nagy szerepet szán a pr-nek – többek között ez hangzott el a Pénzügyi Kommunikáció Konferencián. Tudósítás és letölthető prezentációk.

hirdetés

A pénzügyi szektor az egyik legnagyobb költő a kommunikációs kiadások terén és annak ellenére, hogy költései 15-20 százalékkal visszaestek a tavalyi évhez képest, még mindig meghatározó szerepe van a hirdetési piacon – kezdte Bankreklám vagy szappanopera című előadását a Kreatív Csoport szervezésében zajló Pénzügyi Kommunikációs Konferencián Bacher János, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója.

Szerinte a vezető bankok a legtöbbször nagyon hasonló koncepcióval próbálkoznak, kommunikációjuknak pedig alapvetően három változata létezik: az egyik az azonos szereplőkkel, a másik a hasonló koncepcióval, de eltérő szereplőkkel készült kampányok, míg a harmadik csoportban sem a szereplők, sem más motívum által össze nem kötött kampányok szerepelnek.

„A közös motívum hasznos, megnöveli a film ismertségét és kedveltségét, de a hatékonyság tekintetében épp csak eléri a határt, hogy a fogyasztó betérjen egy bankfiókba” – állapította meg egy kutatás alapján Bacher János. A felmérést a bankkapcsolattal rendelkező 22-55 éves lakosság körében végezték. A 79 reklámfilm részletes értékelése alapján az derült ki, hogy a leginkább szórakoztatónak és figyelemfelkeltőnek a második csoportba tartozó szpotokat találták, kedvesnek az azonos szereplővel készülteket, érthetőnek, bőséges információt adónak és meggyőzőnek pedig a harmadik körbe tartozóakat.

„Az ügyfelek bankválasztási attitűdjében egy kis elmozdulás látható, ha tavalyi év első, második és az idei év első félévét nézzük” – említette a gazdasági válság pozitív hatásaként Nemes Csaba, a Scale Research ügyvezető igazgatója, vagyis ma már több ügyfél ébredt rá arra, hogy nincs elég információjuk a bankválasztáshoz, ami megnehezíti a döntésüket. A Bankindex felmérésére hivatkozva az hangzott el, hogy az ügyfelek döntő többsége nem érez különbséget a banki ügyfélkezelésben.

Nemes Csaba szerint az ügyfelek nemcsak kevés információval rendelkeznek, hanem nem is értik pontosan azokat. Példaként hozta a hitelkártya-tulajdonosokat, akik jellemzően magasabb státuszúak és rendszerint több információ birtokosai is, mégis a megkérdezettek fele nem várt költséggel találkozott a termék használata során.

„Még ez a réteg sem veszi a fáradtságot, hogy megismerje a termék jellemzőit, ugyanis a hitelkártya-tulajdonosok egyharmada azt mondta, hogy nem is olvasta el a kondíciókat. Pedig a fiókokban a kommunikáció szakszerű és pontos” – magyarázta Nemes Csaba, aki szerint a bankfiókokban „az ügyfél szájával” kellene kommunikálni.

Bár egyelőre alacsony azoknak az aránya, akik tudatosan választanak bankot, mégis több terméket vesznek igénybe, mint azok, akik egy-egy akcióra csatlakoztak a pénzintézethez – tette hozzá a szakember.

Hegyi Gábor, a Capital Communications ügyvezető igazgatója a 4 T megoldását javasolta, ami nem más, mint a tartalom, a transzparencia, a társalgás és a törődés.

„Általában akkor akar mindenki kommunikálni, amikor a legsikeresebbek, de ilyen pillanat nincs. A legfontosabb, hogy a piaci szereplők mindig adjanak tartalmat, mert aki jelen van, azt sokkal nehezebb kikezdeni” – tanácsolta Hegyi Gábor. A szakember a pr-ről azt mondta, hogy az nemcsak cikkek megjelentetése, hanem a véleményformáló közösséggel való kapcsolattartás is, vagyis az újságírókkal, ügyfelekkel való társalgás.

„Mindenki kiemelt szerepet szánt a pr-nek tavaly és idén is a pénzügyi szektorban” – tájékoztatott Kondor Anna, a Goodwill Communications ügyvezetője az általuk végzett kutatás eredményéről. Ebből kiderült, hogy még azok a bankok, amelyeknek nem romlott a megítélésük is úgy érezték, hogy erősíteni kell a kommunikációban. A megkérdezett cégek tavalyhoz képest a pr mellett nagyobb hangsúlyt fektettek a rendezvényekbe és a személyes kontaktusokba, ugyanakkor visszafogták a reklámozást. Az előrejelzés szerint jövőre már optimistábbak, növelik a reklámkiadást, de továbbra is növelik a pr-t.

Letölthető prezentációk:

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Fileok

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Új betűtípust kapott az operációs rendszer, aminek a következő verziója már nem édességről kapja a nevét.

Egy cipősdobozba sűrítette az ikonikus pillanatokat a márka új reklámfilmje.

Célzott ajánlók segítik a könnyebb tájékozódást a megújult oldalon.

Az önirónián és mémeken szocializálódott Instagram generációt célozza a meki új kampánya.

A cég végre megerősítette a pletykákat: tényleg lesz külön „hírek” szekció az appban, és azt valódi újságírók töltik majd meg.

hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

hirdetés
hirdetés