hirdetés
hirdetés
hirdetés

Aki reklámot gyárt, figyeljen!

Craft Award néven új, szakmai versenyt indít a Kreatív. A verseny a reklámok gyártóinak munkáját értékeli és díjazza.

hirdetés

Szeptember 10-én elindult a Kreatív magazin legújabb szakmai versenye, a Craft Award. A verseny célja, hogy a reklámokat előállító szakemberek munkáit értékelje és díjazza.

Miért?

Magyarországon a reklámiparon belül a filmes, webes, nyomdai produkciós munka az egyik legsikersebb és legszínvonalasabb terület. A filmgyártók, filmes utómunkacégek közül többen nemzetközi megbízásokon dolgoznak, vannak olyan cégek is, amelyek elsősorban külföldről szerzik munkáikat. Eközben sokszor előfordul, hogy fontos, a magyar piacon meghatározó márkák igénytelen reklámokkal állnak a nyilvánosság elé.

A Craft Award elindításával a saját üzleti céljaink mellett azt szeretnénk elérni, hogy minél több marketinges döntéshozó és kommunikációs szakember ismerje meg a legtehetségesebb produkciós szakembereket, megértse, hogy a minőségi kivitelezés nemcsak kellemes látványt jelent, hanem marketingelőnyt is ad egy márkának.

Hogyan?

A verseny kategóriáit úgy állítottuk össze, hogy a produkciós terület minél több területe által végzett munka értékelhető legyen.  

Külön kategóriában nevezhető a rendezői, az operatőri, a vágói, látványtervezői munka. Önállóan értékeljük a VFX (visual effects), az animációs, a 3D-s megoldásokat. Kiválasztjuk a legjobb hangmérnöki teljesítményt, díj jár majd a legjobb colorist munkáknak, a reklámzenei és még néhány egyéb, a filmgyártás szempontjából fontos megoldásoknak is.

Nemcsak reklámfilmes produkciókat értékelünk. A Craft Award várja a nyomtatott reklámok előállítóinak nevezését is. Az ilyen munkáknál értékeljük a legjobb tipográfiai megoldásokat, a legjobb grafikusi teljesítményeket. A digitális kampányok és a webes kommunikációs munkák szintén nevezhetők a Craftra. Itt elsősorban a UX-tényezőket (user experience) értékeljük.

A kategóriákat, a versenykiírást részletesen itt nézheti meg >>>

Mivel ezen a versenyen nem a reklámos és marketinges szempontok a meghatározóak, a zsűri összeállításánál a fő szempont az volt, hogy a produkciós területen hírnevet szerzett szakemberek értékeljék a munkákat. 

A zsűri tagjai:

 • Zsűrielnök: Herendi Gábor, rendező, producer
 • Fiala Gábor, fotográfus
 • Fodor Máriusz, előadó, zeneszerző
 • Gács Róbert, Allison Advertising, kreatívigazgató
 • Garas Dániel, operatőr
 • Kázmér Miklós, Umbrella, kreatívfejlesztési igazgató
 • Kiss Wanda, vágó
 • Kostil Danila, képzőművész, filmrendező
 • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
 • Lakner Bertold, Neo Interactive, kreatívigazgató
 • Szarvasi Zoltán, Digital Apes, alapító, VFX-producer
 • Tóth Csaba, Magyar Film Utómunka Egyesülés, elnök
 • Turán Esther, producer
 • Varga Judit, látványtervező

 Minden részlet a Kreatív Craft Awardról itt >>>

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Google, a Design Terminal és a IVSZ támogatásával 2020-ban létrejött szervezet már várja a hazai vállalkozások válaszait.

Az Egyesült Királyságban pedig már több időt töltenek el a videós platformon a userek, mint a Facebookon.

A TheHut.com Ltd. ezen kívül valótlan, vásárlásra sürgető üzenetekkel is borzolta a GVH idegeit.

Szinkronszínészként és csatornák hangjaként is sokat lehetett hallani, a legutóbbi időkben a Retro Rádió, az AMC és a Best FM hivatalos hangja volt.

A cég ügyfelei számára is elérhetők a videós platform hirdetési felületei.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

hirdetés
hirdetés