hirdetés
hirdetés
hirdetés

Závada Péter

hirdetés

Závada Péter (31), költő, rapper, slam-poetry előadó
Akkezdet Phiai

Závada Péter - Fotó: Peti Péter

Ahogy egy interjúban fogalmazott, a rapszövegeibe beengedi a politikát, a költészetétől távol tartja. Mindemellett úgy látja, hogy lehetséges szinte szépirodalmi értékű rapszövegeket is írni. Az Akkezdet Phiai underground rapduó alapítója, szerintünk jelenleg nincs nála jobb szövegalkotó. Első verseskötete Ahol megszakad címmel jelent meg 2012-ben, a második kötetet pedig 2014-re tervezi.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Tizennégy éves koromban kezdtem el szövegeket írni, akkor még csak rímeket, mondókákat, dalokat, de az már biztos volt akkor is, hogy az írás, a fantázia, a szövegekkel való foglalkozás fontos szerepet tölt majd be az életemben. Az, hogy ezek versek lesznek, csak a húszas éveim derekán dőlt el.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Parti Nagy Lajos miatt kezdtem el írni. Később Tóth Krisztina, Petri György, Tandori Dezső, Kemény István, Marno János, Szijj Ferenc inspiráltak. Az amerikai rapzenészek közül a Wu-Tang, Redman, Eminem.

Mit jelent a kreativitás?
Amikor hagyjuk szabadon áramlani az asszociációkat, de utána lekövetjük, visszafejtjük, mi miről juthatott eszünkbe. Egyfajta analitikus gondolkodásmód, melyben a tudattalan tartalmakat felszínre hozva tudatosítjuk azokat.

Kedvenc munka:
Mész című verse, amelyet Dányi Kriszti, Morningdeer zenésített meg. 

 

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az ACG kapta a megbízást. Bajnokságot és VOD-szolgáltatást is indítanának, egymillió magyar felhasználóval számolnak.

A szpot szerint ezt a vébét nem Oroszországban, hanem Franciaországban nyerték meg a játékosok.

A Synetiq is követte a focivébé alatti reklámokat, elemzésük alapján össze is állítottak egy ranglistát.

Az ötödik DreherFesztre öt sörkülönlegességgel készülnek.

A Kétfarkú Kutya Párt műve. Sajnos a Kreatív jövőjét nem mutatták meg.

hirdetés

FMCG Trafik Workshop, avagy hogyan adj el többet FMCG márkádból a Nemzeti Dohányboltokban? Az Élelmiszer és a Tobacco magazin közös rendezvénye az FMCG szektor számára augusztus 29-én.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

A Kreatív szaklap ismét meghirdette a business to business kommunikációs versenyt, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Részletes program hamarosan! SAVE THE DATE: 2018. november 15.

hirdetés
hirdetés