hirdetés
hirdetés
hirdetés

Závada Péter

hirdetés

Závada Péter (31), költő, rapper, slam-poetry előadó
Akkezdet Phiai

Závada Péter - Fotó: Peti Péter

Ahogy egy interjúban fogalmazott, a rapszövegeibe beengedi a politikát, a költészetétől távol tartja. Mindemellett úgy látja, hogy lehetséges szinte szépirodalmi értékű rapszövegeket is írni. Az Akkezdet Phiai underground rapduó alapítója, szerintünk jelenleg nincs nála jobb szövegalkotó. Első verseskötete Ahol megszakad címmel jelent meg 2012-ben, a második kötetet pedig 2014-re tervezi.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Tizennégy éves koromban kezdtem el szövegeket írni, akkor még csak rímeket, mondókákat, dalokat, de az már biztos volt akkor is, hogy az írás, a fantázia, a szövegekkel való foglalkozás fontos szerepet tölt majd be az életemben. Az, hogy ezek versek lesznek, csak a húszas éveim derekán dőlt el.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Parti Nagy Lajos miatt kezdtem el írni. Később Tóth Krisztina, Petri György, Tandori Dezső, Kemény István, Marno János, Szijj Ferenc inspiráltak. Az amerikai rapzenészek közül a Wu-Tang, Redman, Eminem.

Mit jelent a kreativitás?
Amikor hagyjuk szabadon áramlani az asszociációkat, de utána lekövetjük, visszafejtjük, mi miről juthatott eszünkbe. Egyfajta analitikus gondolkodásmód, melyben a tudattalan tartalmakat felszínre hozva tudatosítjuk azokat.

Kedvenc munka:
Mész című verse, amelyet Dányi Kriszti, Morningdeer zenésített meg. 

 

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés