hirdetés
hirdetés
hirdetés

Závada Péter

hirdetés

Závada Péter (31), költő, rapper, slam-poetry előadó
Akkezdet Phiai

Závada Péter - Fotó: Peti Péter

Ahogy egy interjúban fogalmazott, a rapszövegeibe beengedi a politikát, a költészetétől távol tartja. Mindemellett úgy látja, hogy lehetséges szinte szépirodalmi értékű rapszövegeket is írni. Az Akkezdet Phiai underground rapduó alapítója, szerintünk jelenleg nincs nála jobb szövegalkotó. Első verseskötete Ahol megszakad címmel jelent meg 2012-ben, a második kötetet pedig 2014-re tervezi.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Tizennégy éves koromban kezdtem el szövegeket írni, akkor még csak rímeket, mondókákat, dalokat, de az már biztos volt akkor is, hogy az írás, a fantázia, a szövegekkel való foglalkozás fontos szerepet tölt majd be az életemben. Az, hogy ezek versek lesznek, csak a húszas éveim derekán dőlt el.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Parti Nagy Lajos miatt kezdtem el írni. Később Tóth Krisztina, Petri György, Tandori Dezső, Kemény István, Marno János, Szijj Ferenc inspiráltak. Az amerikai rapzenészek közül a Wu-Tang, Redman, Eminem.

Mit jelent a kreativitás?
Amikor hagyjuk szabadon áramlani az asszociációkat, de utána lekövetjük, visszafejtjük, mi miről juthatott eszünkbe. Egyfajta analitikus gondolkodásmód, melyben a tudattalan tartalmakat felszínre hozva tudatosítjuk azokat.

Kedvenc munka:
Mész című verse, amelyet Dányi Kriszti, Morningdeer zenésített meg. 

 

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Magyarország felé nyitna a fesztivál.

A Revealu nyerte a Global Legal Hackathlon döntőjét.

D. Tóth András távozik, Tokár Tamás érkezik.

Farkas Krisztina fogja vezetni a Riasztás című bűnügyi műsort.

Megmutatjuk, júniusban kerül a magyar boltokba.

hirdetés

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én. MEGTELT!

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Mutasd meg, hogy MagyarországON te menedzseled a legmenőbb turisztikai kommunikációs projekteket! Nevezési határidő: 2018.05.18.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

hirdetés
hirdetés