hirdetés
hirdetés
hirdetés

Turcsán Tamás Péter

hirdetés

Turcsán Tamás Péter "Shy" (50), startup-tanácsadó, társadalmi innovátor
SmartUP Communications
The Hub


Húsz éve alapította az első számítógépes lapját, a Gurut, amelyen egy generációnyi geek nőtt fel (ez már önmagában sok mindenre feljogosítja őt), és ő az első mobilos stratégiai játék megtervezője is. A hazai internet születésekor a Szoftverbázis nevű szolgáltatásával gazdagította a magyar tartalomkínálatot. Technológiai és tudományos újságíró, dolgozott az Origo, a Figyelőnet, a PC World online és a Player.hu csapatában, ma is rendszeresen publikál a Figyelőben és a Hvg-ben. A hazai startup világ egyik kiemelkedő figurája: 2008-ban megszervezte az egyik első hazai startup-rendezvényt, a Demo08-at, cége, a Smartup Communications pedig startupokat segít az elindulástól a tőkebevonásig. A Startup Hungary Linkedin-csoport szervezője, a Hackathon-in-a-box egyetemi ötletverseny sorozat alapítója, számos internetes és médiakonferencia előadója. Idén nyáron jelent meg a startupokról szóló könyve, és ő az elindítója az Indulj.be nevű hazai közösségi finanszírozási oldalnak.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Hat éve kerültem bele a startupvilág inspiráló körforgásába, de igazán ezt csináltam egész életemben, két-három évente újra ki kellett találnom magam. Most sokkal könnyebb, hiszen minden megbízás, vagy saját projekt kitalálása új élmény.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
A nagypapám humora, életszeretete, édesapám zsenialitása és az édesanyám kitartása volt sokáig az inspirációm forrása, de ma leginkább a családom, barátaim adják meg ezeket az impulzusokat. Feleségem a legjobb kritikusom, szerkesztőm, az ötleteim első szűrője.

Mit jelent a kreativitás?
A kreativitás egy képesség, amellyel a megszerzett tapasztalatok és kapcsolatok megfelelően összerendezett mozaikja alakítható ki. A különböző feladatok megoldásában pont az a kihívás, hogy szakértőként átlátva a problémát a legharmonikusabb mintázat álljon össze megoldásként. Mindegyik feladat más mintázatot ad, olyan, mint egy színes kaleidoszkóp.

Kedvenc munka:
A csobánkai házamban felépített kemence.

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Faragó Ricsivel forgatott ajánlót a Sport TV a Super Bowlhoz.

20 év után van újra magyar vezető a cég élén.

Krasznahorkai László jelentette ezt be a Facebookján.

Az egyik a Népszabadságnak állít emléket, a másikban filmszalagokat roncsolnak.

131 film lesz látható a négynapos eseményen.

hirdetés

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására január 25-én.

2017 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2017-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2018. február 7.

A HRKOMM Award 2017 győztes pályázatainak bemutatása. Időpont: 2018. február 13.

Digital Pharma: gyógyszerkommunikációs konferencia március 1-jén.

Toborzásaink kiegészítése LinkedIn kampányokkal. Mire jó, hogyan használható, kinek érdemes, kinek nem? Március 6., 08:30

Gyakorlati Facebook útmutató: Recrutiment branding a gyakorlatban, eszközök és lépések több és releváns jelentkezőért. Március 6., 13:00

Kétnapos konferenciákon az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáira és kérdésekre keressük a választ. 

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 09.

hirdetés
hirdetés