hirdetés
hirdetés
hirdetés

Turcsán Tamás Péter

hirdetés

Turcsán Tamás Péter "Shy" (50), startup-tanácsadó, társadalmi innovátor
SmartUP Communications
The Hub


Húsz éve alapította az első számítógépes lapját, a Gurut, amelyen egy generációnyi geek nőtt fel (ez már önmagában sok mindenre feljogosítja őt), és ő az első mobilos stratégiai játék megtervezője is. A hazai internet születésekor a Szoftverbázis nevű szolgáltatásával gazdagította a magyar tartalomkínálatot. Technológiai és tudományos újságíró, dolgozott az Origo, a Figyelőnet, a PC World online és a Player.hu csapatában, ma is rendszeresen publikál a Figyelőben és a Hvg-ben. A hazai startup világ egyik kiemelkedő figurája: 2008-ban megszervezte az egyik első hazai startup-rendezvényt, a Demo08-at, cége, a Smartup Communications pedig startupokat segít az elindulástól a tőkebevonásig. A Startup Hungary Linkedin-csoport szervezője, a Hackathon-in-a-box egyetemi ötletverseny sorozat alapítója, számos internetes és médiakonferencia előadója. Idén nyáron jelent meg a startupokról szóló könyve, és ő az elindítója az Indulj.be nevű hazai közösségi finanszírozási oldalnak.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Hat éve kerültem bele a startupvilág inspiráló körforgásába, de igazán ezt csináltam egész életemben, két-három évente újra ki kellett találnom magam. Most sokkal könnyebb, hiszen minden megbízás, vagy saját projekt kitalálása új élmény.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
A nagypapám humora, életszeretete, édesapám zsenialitása és az édesanyám kitartása volt sokáig az inspirációm forrása, de ma leginkább a családom, barátaim adják meg ezeket az impulzusokat. Feleségem a legjobb kritikusom, szerkesztőm, az ötleteim első szűrője.

Mit jelent a kreativitás?
A kreativitás egy képesség, amellyel a megszerzett tapasztalatok és kapcsolatok megfelelően összerendezett mozaikja alakítható ki. A különböző feladatok megoldásában pont az a kihívás, hogy szakértőként átlátva a problémát a legharmonikusabb mintázat álljon össze megoldásként. Mindegyik feladat más mintázatot ad, olyan, mint egy színes kaleidoszkóp.

Kedvenc munka:
A csobánkai házamban felépített kemence.

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés