hirdetés
hirdetés
hirdetés

Turcsán Tamás Péter

hirdetés

Turcsán Tamás Péter "Shy" (50), startup-tanácsadó, társadalmi innovátor
SmartUP Communications
The Hub


Húsz éve alapította az első számítógépes lapját, a Gurut, amelyen egy generációnyi geek nőtt fel (ez már önmagában sok mindenre feljogosítja őt), és ő az első mobilos stratégiai játék megtervezője is. A hazai internet születésekor a Szoftverbázis nevű szolgáltatásával gazdagította a magyar tartalomkínálatot. Technológiai és tudományos újságíró, dolgozott az Origo, a Figyelőnet, a PC World online és a Player.hu csapatában, ma is rendszeresen publikál a Figyelőben és a Hvg-ben. A hazai startup világ egyik kiemelkedő figurája: 2008-ban megszervezte az egyik első hazai startup-rendezvényt, a Demo08-at, cége, a Smartup Communications pedig startupokat segít az elindulástól a tőkebevonásig. A Startup Hungary Linkedin-csoport szervezője, a Hackathon-in-a-box egyetemi ötletverseny sorozat alapítója, számos internetes és médiakonferencia előadója. Idén nyáron jelent meg a startupokról szóló könyve, és ő az elindítója az Indulj.be nevű hazai közösségi finanszírozási oldalnak.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Hat éve kerültem bele a startupvilág inspiráló körforgásába, de igazán ezt csináltam egész életemben, két-három évente újra ki kellett találnom magam. Most sokkal könnyebb, hiszen minden megbízás, vagy saját projekt kitalálása új élmény.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
A nagypapám humora, életszeretete, édesapám zsenialitása és az édesanyám kitartása volt sokáig az inspirációm forrása, de ma leginkább a családom, barátaim adják meg ezeket az impulzusokat. Feleségem a legjobb kritikusom, szerkesztőm, az ötleteim első szűrője.

Mit jelent a kreativitás?
A kreativitás egy képesség, amellyel a megszerzett tapasztalatok és kapcsolatok megfelelően összerendezett mozaikja alakítható ki. A különböző feladatok megoldásában pont az a kihívás, hogy szakértőként átlátva a problémát a legharmonikusabb mintázat álljon össze megoldásként. Mindegyik feladat más mintázatot ad, olyan, mint egy színes kaleidoszkóp.

Kedvenc munka:
A csobánkai házamban felépített kemence.

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Magyarország felé nyitna a fesztivál.

A Revealu nyerte a Global Legal Hackathlon döntőjét.

D. Tóth András távozik, Tokár Tamás érkezik.

Farkas Krisztina fogja vezetni a Riasztás című bűnügyi műsort.

Megmutatjuk, júniusban kerül a magyar boltokba.

hirdetés

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én. MEGTELT!

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Mutasd meg, hogy MagyarországON te menedzseled a legmenőbb turisztikai kommunikációs projekteket! Nevezési határidő: 2018.05.18.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

hirdetés
hirdetés