hirdetés
hirdetés
hirdetés

Société Réaliste

hirdetés

Gróf Ferenc (41) és Jean-Baptiste Naudy (31) képzőművészek
Societerealiste.net

Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy - Fotó: Szilágyi Lenke

A Société Réaliste ma az egyik legismertebb, legizgalmasabb, részben magyar, nemzetközi szinten is jegyzett művészpáros. A Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy által 2004-ben alapított művészcsoportnak volt már kiállítása Budapest mellett Isztambulban és Párizsban is. A Société Réaliste szeret társadalmi témákhoz nyúlni, amit kifejezetten kritikusan tesz, miközben alkotásaikról gyakran még a kritikusok is azt fogalmazzák meg, hogy azok nehezen érthetőek a mezei galérialátogató számára. Sűrű politikai utalások, intertextua-litás és a nyelvek közötti átlépések (francia-angol-magyar) is fontos részét képezik számos projektjüknek, ötletesség terén pedig verhetetlenek.

Mikor döntötték el, hogy azzal akarnak foglalkozni, amivel most?
2004-ben alapítottuk meg a Société Réaliste-et Párizsban, de már előtte is mindketten művészettel foglalkoztunk. Nem volt életünkben semmiféle katartikus vagy megvilágító pillanat, ami egyértelműen meghatározta volna, hogy mivel foglalkoznánk a jövőben. Ahogy most sem tudjuk, hogy mihez kezdünk holnap, hiába böngésszük a kávézaccot.

Ki a példaképük? Kik inspirálták?
A művészet egy folyamatos dialógus az eddig élt összes alkotóval. Felesleges felállítani egy listát, vagy kiemelni egy-egy embert ebből a tömegből. De szívesen megemlékeznénk arról a személyről, aki először jelölte egy ovális formával a matematikai nullát.

Mit jelent a kreativitás?
A kreativitás egy pszichoszociológiai fogalom, mely a negyvenes évek Amerikájában jelent meg, és elválaszthatatlan a menedzseriális forradalomtól és az utóbbi évtizedekben egyre erősödő ún. kreatívosztálytól. Elképzelhető, hogy összefüggésben áll a “kretén” szó etimológiájával is, amely kifejezés eredete a homályba vész: „chrétien”, azaz keresztény, avagy “craie”, kréta. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a kreativitás falfehér, emberfeletti erőkben hívő kreatúrák tevékenykedését írja körül.

Kedvenc munka:
Zero Impact, 2011

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés