hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sik Eduárd

hirdetés

Sik Eduárd (34), a DDB kreatív technológusa
About.me/eduardsik

Sik Eduárd - Fotó: Juhász Boginone

A tavalyi Golden Drumon Grand Prix-t kapott Rajongói Szív kampánynál figyeltünk fel Sik Eduárdra, a DDB kreatív technológusára. Legutóbbi, szintén a Magyar Telekomnak készített munkája révén is egyértelmű volt számunkra, hogy listánkon van a helye: az Égigaléria.hu oldalra beküldött látogatói fényképeket drónról lelógó többméteres LED-sor segítségével nyomtatták az égre. Eduárd két éve dolgozik a DDB-nél, de az ügynökségi munka mellett alapítóként még két cégnél van érdekeltsége: 2010 márciusa óta a Fab Lab Budapestnél (társalapítóként) és nyolc éve a Kartoon kommunikációs ügynökségnél.

Mikor döntötte el, hogy vizuális kultúrával akar foglalkozni?
Már gyermekkorom óta él bennem a vágy, hogy egy általam kitalált ötletet a maga átfogó teljességében hozzak létre. Ez az igény azóta sem csillapodott, így először kreatív, majd technológiai oldalról közelítettem meg a kérdést. Most olyan pozícióban vagyok, ahol összeértek a területek: kreatív mérnökként minden ötletnél a megvalósítás egységére koncentrálok. Azt gondolom, hogy egy kiforrott technológiai ötlet önmagában nem elegendő, csak akkor teljes és elegáns, ha a vizuális kidolgozottság is igényes és érthető.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Elon Musk. Vizionárius gondolkodásmódjával olyan projekteket valósít meg, amelyekbe már sokan mások – hatalmas konglomerátumok és állami óriásvállalatok is – belebuktak.

Mit jelent a kreativitás?
A lehető legtöbb módját felfedezni annak, ahogy bitekből atomokat állítok elő. Annak, ahogy a képzeletből a virtuális téren keresztül átlépnünk a valóságba, és alkotunk.

Kedvenc munka:
Magyar Telekom - Égi Galéria

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés