hirdetés
hirdetés
hirdetés

Meskó Bertalan

hirdetés

Dr. Meskó Bertalan (29), orvosi jövőkutató, genetikus, blogger, egyetemi oktató, író

Meskó Bertalan

Orvosi jövőkutató, a személyre szabott genomika területén szerzett PhD-fokozatot. Emellett nemzetközi díjnyertes blogger, a világ első közösségi médiáról és orvoslásról szóló egyetemi kurzusának oktatója a SOTE-n, és a Wall Streeten is kiállított Webicina.com orvosi online szolgáltatás alapítója. Rengeteg projektbe vágta már a fejszéjét, például ki hallott már orvosi diagnózisok crowdsourcingjáról? Meskó mindenképpen. A jövőkutatás mellett aktívan foglalkozik az orvoslás közösségi médiás vetületeivel is, rengeteg hazai és nemzetközi előadást tart, így az érdeklődők közelebbről is megismerhetik munkásságát.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Hatévesen határoztam el, hogy kutatóorvos szeretnék lenni, méghozzá a genetika lesz a fő területem. Ezt az álmot később beteljesítettem, de úgy éreztem, hogy a társadalmat jobban is tudnám szolgálni, ha a két énemet gyúrnám egybe: azt, aki életét a tudománynak szentelve mindig is kutatóorvos akart lenni, és azt, aki mindig is egy geek, a technológia szerelmese volt. Mivel ilyen szakma nincsen, csináltam, így válok lépésről lépésre orvosi jövőkutatóvá.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Először is Nagy László professzor, a PhD témavezetőm, aki a tudomány világába adott egy tökéletes útmutatót. Másodszor Thomas Goetz, a Wired volt főszerkesztője, aki évekkel ezelőtt azt mondta nekem, hogy a karrieremmel kell képviselnem azt az új nemzedéket, akik már nem ismernek korlátokat és egyszerre több szakmájuk van több területen. Illetve Craig Venter és Ray Kurzweil, akik megértették velem, hogy akármilyen nagyratörő céljaim vannak, nem szabad elfogadni a mai korlátokat.

Mit jelent a kreativitás?
Kreativitásnak én azt hívom, amikor a napi rutinból és gondolkodásból kiszakadva alapvetően bonyolult problémákra keresek/találok/dolgozok ki új megoldást és annak a módját is, hogy hogyan lehetne mától alkalmazni a gyakorlatban. Mivel művészi kreativitásom minimális, ezt a hozzáállást racionális kreativitásnak hívom.

Kedvenc munka:
The Guide of the Future Medicine

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés