hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kostil Danila

hirdetés

Kostil Danila (29), szabadúszó rendező
Kostildanila.tv

Kostil Danila

Az Üzbegisztánban született rendezőre a Kreatív szerkesztősége mellett az olvasók is ugyanazért gondoltak: számos nemzetközi ügynökség és gyártócég kéri fel videoklipek és reklámfilmek rendezésére. Kostil  Danila családjával 12 éves korában telepedett le Budapesten, gimnáziumi barátaival alapította a Kolinfilmet, amely először szpotokat készített, majd Stark Attila street art képzőművész kisfilmjén, a Kulo Cityn dolgoztak. Nevéhez fűződnek klipek az Irie Maffiának, a Zagarnak, a The Kolinnak és Adrian Siebernek – ez utóbbira több mint ötven cikkben és posztban hivatkoztak világszerte. Jelenleg Barcelonában él, de rendezőként tavaly óta több országban is közreműködik: Magyarország és Spanyolország mellett Horvátországban, Csehországban, Franciaországban, Indiában, Szerbiában és Oroszországban.

Mikor döntötte el, hogy filmezéssel, rendezéssel akar foglalkozni?
Az első szösszenetek elkészítése valahogy teljesen természetesen jött és olyan volt, mintha ezer éve csináltam volna, ezért eléggé elmosódik a rádöbbenés pillanata. Visszaemlékezve ugyanúgy viselkedtem a forgatásokon és ugyanazok voltak az allűrjeim, mint most. Nem ültem le soha, imádtam a díszlettől, a sminken át, az operatőri munkálatokig mindenbe belenyúlni. Szeretem még mindig megkérdőjelezni a legalapvetőbb dolgokat az alkotói folyamat közben, legyen az technikai vagy művészeti dolog. Amikor 20 évesen megnyertem az ARC mozgóképes fődíját, és kimehettem a filmmel Berlinbe, aztán felvettek elsőre az Iparra, akkor tűnhetett fel, hogy talán ebben a szakmában kell dolgoznom, de az még nem dőlt el, hogy jó nagyjátékfilmes rendező leszek-e.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
A példaképekkel az a problémám, hogy nálam az emberi tényező is játszik, tehát addig, amíg nem ismerem meg személyesen, nem lehet a példaképem. A családom és a barátaim a példaképeim.
Szakmailag meg az alkotások maguk. Egy aktuális kedvencem a Punch-Drunk Love (magyarul Kótyagos szerelem címmel vetítik – a Szerk.). Ennek a filmnek a teljes alkotócsapata így együtt, ebben a produkcióban a példaképem. Beleértve Adam Sandlert is, ott és akkor.

 Mit jelent a kreativitás?
[ semmi + valami = új valami ]

Kedvenc munka:
Az Adrian Siebernek forgatott videoklip

 

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Magyarország felé nyitna a fesztivál.

A Revealu nyerte a Global Legal Hackathlon döntőjét.

D. Tóth András távozik, Tokár Tamás érkezik.

Farkas Krisztina fogja vezetni a Riasztás című bűnügyi műsort.

Megmutatjuk, júniusban kerül a magyar boltokba.

hirdetés

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én. MEGTELT!

Információ, kapcsolatépítés, csúcsgasztronómia – mindez egy időben, egy helyen május 7-én a Caviar & Bull-ban.

Employer Branding Award 2017 – Winner's Conference / Best Practices: jöjjön el, és ismerje meg a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díj nyertes megoldásait! Szakmai konferencia a legjobb hazai munkáltatói márkák bemutatására május 15-én, a Müpában.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Díjátadó: 05.18., Akvárium

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

Mutasd meg, hogy MagyarországON te menedzseled a legmenőbb turisztikai kommunikációs projekteket! Nevezési határidő: 2018.05.18.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

hirdetés
hirdetés