hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kostil Danila

hirdetés

Kostil Danila (29), szabadúszó rendező
Kostildanila.tv

Kostil Danila

Az Üzbegisztánban született rendezőre a Kreatív szerkesztősége mellett az olvasók is ugyanazért gondoltak: számos nemzetközi ügynökség és gyártócég kéri fel videoklipek és reklámfilmek rendezésére. Kostil  Danila családjával 12 éves korában telepedett le Budapesten, gimnáziumi barátaival alapította a Kolinfilmet, amely először szpotokat készített, majd Stark Attila street art képzőművész kisfilmjén, a Kulo Cityn dolgoztak. Nevéhez fűződnek klipek az Irie Maffiának, a Zagarnak, a The Kolinnak és Adrian Siebernek – ez utóbbira több mint ötven cikkben és posztban hivatkoztak világszerte. Jelenleg Barcelonában él, de rendezőként tavaly óta több országban is közreműködik: Magyarország és Spanyolország mellett Horvátországban, Csehországban, Franciaországban, Indiában, Szerbiában és Oroszországban.

Mikor döntötte el, hogy filmezéssel, rendezéssel akar foglalkozni?
Az első szösszenetek elkészítése valahogy teljesen természetesen jött és olyan volt, mintha ezer éve csináltam volna, ezért eléggé elmosódik a rádöbbenés pillanata. Visszaemlékezve ugyanúgy viselkedtem a forgatásokon és ugyanazok voltak az allűrjeim, mint most. Nem ültem le soha, imádtam a díszlettől, a sminken át, az operatőri munkálatokig mindenbe belenyúlni. Szeretem még mindig megkérdőjelezni a legalapvetőbb dolgokat az alkotói folyamat közben, legyen az technikai vagy művészeti dolog. Amikor 20 évesen megnyertem az ARC mozgóképes fődíját, és kimehettem a filmmel Berlinbe, aztán felvettek elsőre az Iparra, akkor tűnhetett fel, hogy talán ebben a szakmában kell dolgoznom, de az még nem dőlt el, hogy jó nagyjátékfilmes rendező leszek-e.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
A példaképekkel az a problémám, hogy nálam az emberi tényező is játszik, tehát addig, amíg nem ismerem meg személyesen, nem lehet a példaképem. A családom és a barátaim a példaképeim.
Szakmailag meg az alkotások maguk. Egy aktuális kedvencem a Punch-Drunk Love (magyarul Kótyagos szerelem címmel vetítik – a Szerk.). Ennek a filmnek a teljes alkotócsapata így együtt, ebben a produkcióban a példaképem. Beleértve Adam Sandlert is, ott és akkor.

 Mit jelent a kreativitás?
[ semmi + valami = új valami ]

Kedvenc munka:
Az Adrian Siebernek forgatott videoklip

 

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az ACG kapta a megbízást. Bajnokságot és VOD-szolgáltatást is indítanának, egymillió magyar felhasználóval számolnak.

A szpot szerint ezt a vébét nem Oroszországban, hanem Franciaországban nyerték meg a játékosok.

A Synetiq is követte a focivébé alatti reklámokat, elemzésük alapján össze is állítottak egy ranglistát.

Az ötödik DreherFesztre öt sörkülönlegességgel készülnek.

A Kétfarkú Kutya Párt műve. Sajnos a Kreatív jövőjét nem mutatták meg.

hirdetés

FMCG Trafik Workshop, avagy hogyan adj el többet FMCG márkádból a Nemzeti Dohányboltokban? Az Élelmiszer és a Tobacco magazin közös rendezvénye az FMCG szektor számára augusztus 29-én.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

A Kreatív szaklap ismét meghirdette a business to business kommunikációs versenyt, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Részletes program hamarosan! SAVE THE DATE: 2018. november 15.

hirdetés
hirdetés