hirdetés
hirdetés
hirdetés

Horváth Lajos

hirdetés

Horváth Lajos (46), a Cluso tulajdonosa, kreatívpartnere
Cluso.hu

Horváth Lajos - Fotó: Egyed Péter

A reklámszakmában elég csak annyit mondani, hogy Lajos, és mindenki tudja, hogy róla van szó. Szabadúszó korában konzultánsi munkát végzett a Wieden + Kennedynek és a Fallonnak, és jelenleg is a Bartle Bogle Hegarty magyarországi tanácsadója. 2009-ben Cluso néven alapított ügynökséget Fodor Gergellyel, és nyomban fel is kerültek az M-listára. Munkája során több mint ötven kreatívdíjat nyert. Elismerésnek azt nevezi, ha beszélnek arról, amit csinálnak, és a popkultúra részévé válik a munkájuk. Egyszer azt mesélték neki, hogy a szocialista frakcióban, amikor Gyurcsány Ferenc tartott eligazítást, a végén a morgolódók azzal intették le, hogy „Jól van, köszönjük, Emese”. Nevéhez fűződik a laboratorys korszakból a Budapest Banknak készített Emese-kampány (amelynek koncepcióját Szénássy Alex, a Laboratory alapítója találta ki - a Szerk.), vagy az Effie-n platinát kapott Vatera Vera - olvasóink mindkét kampányt beválogatták az elmúlt húsz év legemlékezetesebb kampányai közé.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Nem volt tudatos döntés. Éppen befejeztem az egyetemet, és nem nagyon volt fogalmam arról, hogy mit szeretnék csinálni, amikor észrevettem egy reklámügynökségi álláshirdetést. A (külföldi) reklámokat mindig is szerettem, úgyhogy kíváncsiságból elmentem az interjúra, aztán felvettek.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Sok emberben becsülök nagyon sok mindent, de nem tudnék egyvalakire rábökni, hogy ő a példaképem.

Mit jelent a kreativitás?
Az emberi lét lényegét. A kreativitás tett minket azzá, amik vagyunk. Az ember képes szinte a semmiből megteremteni valamit, ami aztán erősebbé, gyorsabbá, szebbé, okosabbá, boldogabbá teszi. Ha nem lennénk kreatívak, nem lennénk sehol.

Kedvenc munka:
Mindig az, amin éppen dolgozom. Most az UPC-kampány.

 

 

 

(forrás: Kreatív)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés