hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bujdosó Attila

hirdetés

Bujdosó Attila (32) építész, közösségi-kulturális bróker
Kitchen Budapest / Bujatt.com

Bujdosó Attila - Fotó: Kállai Márton

Az elmúlt évek számos, közönségsikert is aratott, az építészet, a konceptuális képzőművészet és technológiai innováció határterületein mozgó projekt ötletgazdája, felelőse és elkészítője. Amellett, hogy aktív alkotó, a jövőről is határozott vízióval rendelkezik. Jelenleg a Kitchen Budapest digitáliskultúra-kutatója és projektkoordinátora, olyan munkák fűződnek a nevéhez, mint a Magyarország szubjektív atlasza, a The McLuhan Wikisprint, a Datafizz, de az Oosterhuis-Lénárd építésziroda építészeként részt vett a Közraktárakból kialakított, mára Bálnává átnevezett CET tervezésében is.

Mikor döntötte el, hogy azzal akar foglalkozni, amivel most?
Nem tudatos döntés eredménye. Építészetet tanultam az egyetemen, és már akkor feltűnt, hogy miközben épületeket tanulok tervezni, napi 16 órát ülök a számítógép előtt. Hirtelen aránytalannak tűnt, hogy hosszú évek megfeszített munkájával egy olyan szakemberré válhatok, aki „csak” az épített környezetünket alakítja. Szerintem a digitális világ sokkal nagyobb hatással van életünkre, mint az épített környezetünk.

Ki a példaképe? Kik inspirálták?
Példaképek: Somlai-Fischer Ádám, Dan Hill. Inspiráció: James Turrell, Kazuyo Sejima, Tadao Ando, Zaha Hadid, Tokujin Yoshioka, Kengo Kuma.

Mit jelent a kreativitás?
A kreativitás az alkotásra való képesség. Az alkotás nem feltétlenül jelenti valami tökéletesen új létrehozását. Létrehozhat olyat is, ami már létezik máshol vagy máshogy, csak a jelen környezetében új vagy újszerű, mivel korábban nem létezett. Erről Andrew Hargadon írása jut eszembe az innovációról: „Innovation is about connecting, not inventing”. A kreativitás fontos tényezője szerintem, hogy értékes módon kapcsoljon össze embereket, motivációkat, lehetőségeket, határidőket, erőforrásokat, tudást, téglát, anyagot, fényt.

Kedvenc munka: 

Air project (Csík-Kovács Zoltánnal, Jop Japengával és Sipos Melindával)

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés