hirdetés
hirdetés
hirdetés

25 éve küldték el az első sms-t

Nem volt túl frappáns az első üzenet, de hát nem is arra találták ki a szolgáltatást.

hirdetés

"Boldog karácsonyt!" - ez állt az első sms-ben, amelyet Neil Papworth, a Vodafone akkori szoftverfejlesztője küldött 1992. december 3-án kollegájának, Richard Jarvisnak. Pontosabban az állt az üzenetben, hogy "Merry Christmas". Papworth akkor 22 éves volt, az üzenetek pedig 160 karakterből állhattak. Az sms-szolgáltatáson amúgy nagyjából 10 évvel korábban kezdtek el dolgozni.

Egy évvel az első sms elküldése után több szolgáltató is kerekeskedelmi forgalomba hozta az üzenetküldést, eleinte főleg azzal a céllal, hogy a szolgáltató értesítse a felhasználót arról, hogy hangpostája érkezett. De 1993-ban már megjelent a felhasználók közötti szöveges üzenetküldés opciója is, amihez persze megfelelő készülékre is szükség volt. Az első ilyen készülék a Nokia 2010-es volt, amelyet 1994 januárjában kükdtek a piacra, lent látható.

Az sms a kilencvenes évek végére terjedt el széles körben, illetve lépett túl a hálózati korlátokon.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

Aki elvetődik a mai New Yorkba, hogy igyon egy kávét.

A Bírósági Iránytű a bíróságok munkáját mutatja be közérthetően.

Újabb csavar a fiatalok médiatargetálásában: Dukai Regina, Rubint Rella és Varga Viktor főszerkesztik a Noizz.hu oldalt.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés