hirdetés
hirdetés
hirdetés

168 Óra: a Corvinus után a MOME is modellt válthat

Alapítvánnyá alakulnának vagy önmagukat igazgatnák, hogy erősebb kreatívipari tudásközpont legyenek, mint direkt állami kézben.

hirdetés

A 168 Óra ír arról, hogy értesüléseik szerint „a napokban” a kormány elé kerülhet egy előterjesztés, amely a Budapesti Corvinus Egyetemhez hasonlóan a MOME esetében is működési modellváltást irányoz elő.

A második és harmadik Orbán-kormány autonómianyirbálásával szemben a BCE-t a hírek szerint a BCE vagyonát egy alapítványban helyeznék el, azzal a célkitűzéssel, hogy a Corvinus a nemzetközi élvonalba kerüljön. A cél szerint megfordulna az önköltséges és állami ösztöndíjas hallgatók most 40-60 százalékos aránya, és az ösztöndíjakat a továbbiakban az alapítvány, nem az állam adná, de nem szűnnének meg. (Ez lényegében a Milton Friedman Egyetem vagy a METU magánegyetemek modellje is, jegyzi meg a lap.)

A 168 Óra szerint a MOME ugyanezt célozná meg, de osztrák/finn mintára az is felmerül, hogy saját maga gyakorolja a fenntartói jogait. Ez a forma jelenleg nem létezik a magyar közjogban, de a hetilap szerint kidolgozták már a szabályokat hozzá. A modellt az oktatási államtitkár, Bódis József is szorgalmazta, aki tavasszal még a Magyar Rektori Konferencia elnöke volt.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Visszaszorulóban vannak a likeblogok, de több illegális filmletöltő oldal is a legnépszerűbbek között.

Október 20-tól 100 napon át egy-egy híresség  szaval Ady-verseket.

Pető Pétert a független sajtó kategóriában jelölte a Reporters Without Borders.

Vincze Orsolya Eszter vezeti.

A Magyarországon is forgatott AMC-sorozatot a Content Innovation Awardson ismerték el.

hirdetés

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 31.

A novemberi FinTechRadar konferencián bankok, startupok, vállalatok és állami szereplők osztják meg tapasztalataikat és mondják el véleményüket a magyar fintech legaktuálisabb kérdéseiről, és közben bemutatjuk azokat a területeket, ahol a fintechnek még nagy lehetőségei vannak.

2018. november 15. Az Employer Branding alapszabályai konferencia

A Kreatív magazin ismét megrendezi a Nagy Kreatív Napot! Még nagyobb, még kreatívabb: itt a helye minden reklámosnak, kommunikációs szakembernek, marketinggel és PR-rel foglalkozó ügyféloldali megbízónak! Save the date: 11.27.

A HR emberi oldala - hogy még többet tehess másokért! A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia konferenciája november 29-én.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 4.

hirdetés
hirdetés