hirdetés
hirdetés
hirdetés

UPC - 35 milliós bírság a GVH-tól

Bírsággal zárult a Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) májusban indított vizsgálata a UPC ellen. A hivatal azt gyanította, hogy a vállalkozás a tavalyi reklámjaiban hiányos tájékoztatást közölt a kábeltelevíziós és telefonszolgáltatása együttes igénybevételéről. A társaság jogorvoslatot kér.
hirdetés
A GVH azt kifogásolta, hogy a UPC tévé- és rádióreklámjaiban, illetve óriásplakátjain nem, vagy nem megfelelően tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy hogyan vehetik együttesen igénybe az általa kínált kábeltelevíziós és telefonszolgáltatásokat. A reklámokból ugyanis nem derült ki egyértelműen, hogy a beígért kedvezmények csak hűségnyilatkozat aláírása fejében vehetők igénybe, valamint az sem, hogy a kedvezményes havi és belépési díjak igénybevételéhez melyik programcsomagra kell előfizetni. A GVH szerint a UPC azt sem közölte megfelelően, hogy a kedvezményes havidíjak csak egy ideig élnek, és azt sem, hogy ez az időszak pontosan mennyi ideig tart. A jogsértő reklámokból emellett az sem derült ki, hogy az új, vagy már a meglévő előfizetőre is vonatkoznak-e a kedvezmények.

A fogyasztók megtévesztése miatt a versenyhatóság a UPC-re 35 millió forintos bírságot szabott ki.

Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója a Kreatív Online-nak elmondta, hogy a GVH közleményével ellentétben az ügy tárgyaláskor a versenyhivatal úgy tájékoztatott, hogy az észlelhetőség miatt bünteti meg a társaságot.

„Akkor nem azt mondták, hogy hiányosak a hirdetések, hanem azt, hogy a kedvezmények nem voltak eléggé észlelhetőek az apró betűs szövegezés miatt, és a szöveget rövid ideig lehetett látni a televízióban” - nyilatkozta Szűcs László. A UPC jogorvoslatot kér a bírság ügyében.

A GVH tájékoztatása szerint a büntetés összegének meghatározásakor súlyosbító körülménynek bizonyult, hogy a UPC-t a fogyasztók megtévesztése miatt korábban már elmarasztalta a versenyhivatal. Mint arról a Kreatív Online beszámolt, a GVH tavaly áprilisban tízmillió forintra bírságolta a társaságot.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A digitális táborát a Bátor Tábor április óta építi, szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Terézvárosban és Józsefvárosban is lehet majd szabadtéren filmeket nézni. 

 A Getty Images a Polyphony Digital Inc. nevű fejlesztőcéggel állt össze még tavaly, hogy képeket csináljanak a Gran Turismo nevű videojáték legjobb pillanatairól. 

Startup Hungary néven indul egy mentorprogram magyar startupoknak, melybe már bizonyított, külföldön is működő magyar startupok alapítói is beszálltak.

Az oldal online divatáruházak kínálatát aggregálja.

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés