hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem nőtt a női vezetők száma Nagy-Britanniában

A FInancial Times jelentése szerint a brit kormány legjobb szándékai ellenére sem nőtt a női vezetők aránya az FTSE 350 (a londoni tőzsdén jegyzett 350 legnagyobb cég) vállalatai körében.

hirdetés

A lap a The Pipeline nevű, nőket felső vezetői állásokra képző cég adatait citálja, amely szerint a felső vezetőknek csupán 16 százaléka nő, míg azon női felső vezetők aránya, akiken pénzügyi felelősség is van, mindössze 6 százalék, 2016-ban ugyanez volt az arány. Ugyanis többségük leginkább HR-, marketing- vagy pr-vezetői állásokat töltenek be, számukra ez a tipikus út a hierarchia csúcsára - írja a lap. 

Míg a felső vezetők összesített aránya nem változott, azon cégek száma, amelyek nem alkalmaznak női vezetőket, 52-ről 60-ra nőtt 2016-17 között, míg azok száma, ahol a női vezetőkre nem hárult pénzügyi felelősség, 131-ről 147-re nőtt. Ez utóbbi akár növekedésként is felfogható, ha arra gondolunk, hogy a növekedés abból fakadt, hogy egyre több vállalat nevez ki a fent nevezett pr-, hr- vagy marketingszektorba női vezetőt, ugyanakkor erre nézve a lap nem ad bővebb felvilágosítást.

A brit kormány szándéka szerint az FTSE 350 vállalatok felső vezetői és igazgatótanácsi pozícióinak egyharmadát nőknek kellene betölteni 2020-ra, ugyanakkor az adatok azt mutatják, hogy ezek a próbálkozások egyelőre hatástalanok.

(forrás: Financial Times)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A filmben fekete anyák beszélgetnek gyerekeikkel a velük szemben megnyilvánuló előítéletekről.

Ez a kiadók számára is jó hír lehet.

Októberben rendezik meg a World Sustainability Congresst.

Az ellenfelek elleni negatív kampány mellett ez is várható a választások előtt.

A műsorvezető ugyanakkor nem szerződik a TV2-höz.

hirdetés

A verseny célja díjazni azokat a kommunikációs megoldásokat, melyek támogatják és elősegítik, hogy egy vállalat termékét vagy szolgáltatását egy másik vállalatnak értékesítse. Nevezési határidő: szeptember 8.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Nevezési határidő: 09.08.

Képzés marketingeseknek, akik tömegeket szeretnének megszólítani, de közvetlen, bizalmas formában, személyre szólóan. Enter!Digital a neoval szeptember 14-én.

hirdetés
hirdetés