hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar játékfejlesztővel dolgozik a Marvel

A magyar Zen Stúdióval dolgozik együtt a több ezer képregényhős kiadási jogával rendelkező Marvel Entertainment. Szerdán már megjelent a stúdió legújabb játéka. 

hirdetés

Hosszú távra szóló megállapodást kötött a több mint nyolcezer képregényhős kiadási jogait birtokló Marvel Entertainment a magyar Zen Stúdióval, amely elsőként a 2005-ben kiadott Pinball FX játékszoftverrel hívta fel magára a nemzetközi szakma figyelmét.

Az Xbox 360 játékkonzolra írt játék akkor mintegy kétmilliós rajongótáborral rendelkezett. A Marvellel való együttműködés első állomásaként szerdán a Microsoft Xbox hálózatában jelent meg a Zen Stúdió legújabb játéka, a Marvel Pinball, amelyben négy szuperhőst: Pókembert, Rozsomákot, Vasembert és Pengét keltették életre.

A magyar játékkiadó ezzel tagja lett annak a szűk szakmai elitnek, amely a Marvel képregényhőseinek számítógépes átiratát készítheti.

"A képregényhősök kiadója szigorú elvárások szerint választja ki a játékfejlesztőket, mert a nagy múltú vállalat számára fontos, hogy képregényhősei digitális környezetben is az adott karakterre jellemző eredeti élményt nyújtsák" - hangsúlyozta Kigyóssy Zsolt, a Zen Stúdió ügyvezetője.

Az új játék fejlesztése több mint másfél évig. A szigorú elvárások nem csupán a karakterek megjelenésére, de a játékban megvalósuló viselkedésükre, valamint a hangulatot fokozó zenére és hangeffektusokra is vonatkoztak.

A legapróbb részletekig kidolgozott játékkörnyezetet jól jellemzi, hogy Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge a Marvel filmekből ismert eredeti hangokon szólalnak meg.

(forrás: MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Úgy volt, hogy nem lesz hivatalos mörcs karácsonyra, de aztán észhet tért a cég.

Az árnyalat hivatalosan persze nem a kólásdobozról kapta a nevét, hanem nemes egyszerűséggel „klasszikus kéknek” hívják.

Robert De Niro saját gyűjteményének darabjait is felajálotta a könyvhöz.

A fenntarthatóság jegyében állt össze a két nagy múltú amerikai vállalat.

A szezon eddigi legváratlanabb ünnepi szpotját szállította a norvég posta.

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

hirdetés
hirdetés